Elon eläkepalvelulla hoidat eläke- ja etuusasiasi kätevästi verkossa

Voit hoitaa eläke- ja etuusasiasi verkossa: eläkepalvelusta saat tietoa omasta työeläketurvastasi ja voit hakea eläkettä tai etuutta. Elon eläkkeensaajat tai ammatillisessa kuntoutuksessa olevat voivat hoitaa palvelussa eläke- ja etuusasioitaan. Paperittoman palvelun valinneet saavat asiakirjat suoraan palveluun. 

Eläkepalvelun käyttö on helppoa

1. Kirjaudu palveluun

Palveluun kirjaudut omilla verkkopankkitunnuksillasi (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, S-pankki, Handelsbanken, Sp/Pop-tunniste tai Ålandsbankenin e-tunnistepalvelu) tai mobiilivarmenteella.

2. Hoida eläke- ja etuusasiasi

Palvelussa on mm. työeläkeote, eläkearviot, eläkkeen ja etuuden hakeminen, veroprosentin korottaminen, tilinumeronmuutos, liitteen toimitus ja sähköiset asiakirjat. 

3. Kirjaudu ulos palvelusta

Muista lopuksi sulkea palvelu ”Kirjaudu ulos” -painikkeella. Tyhjennä selaimesi välimuisti ja sivuhistoria sekä muista sulkea kaikki selainikkunat.

Eläkepalvelu apunasi eläke- ja etuusasioissa - palvelussa voit:

tyylitelty graafinen henkilökortti
Katso arvio eläkkeesi tai etuutesi määrästä

Saat palvelussa arvion:
- vanhuuseläkkeen-,
- osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen ja sen jälkeisen vanhuuseläkkeen-, (jos olet yli 55-vuotias)
- työkyvyttömyys- ja osatyökyvyttömyyseläkkeen- sekä-
- kuntoutusrahan määrästä.

Verkkopalvelussa ei ole arviolaskentaa:
- osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen määrästä alle 55-vuotiaille
- osa-aikaeläkkeen jälkeisen vanhuuseläkkeen määrästä
- jos olet jo eläkkeellä ja haluat arvion eläkkeen rinnalla kertyneestä eläkkeestä.

Näissä tapauksissa ota yhteys Elon eläkeneuvontaan, puh. 020 694 726

Tarkista työeläkeotteesi ja valitse sähköinen työeläkeote
Työeläkeotteeltasi näet eläkettä kartuttavat työsuhteesi ansioineen, yrittäjätoimintajaksosi sekä mahdolliset eläkettä kartuttavat muut etuutesi. Jos tarkistat työeläkeotteen huhti-joulukuussa, sinulle ei lähetetä samana vuonna enää paperista otetta.

Jos haluat käydä tarkistamassa otteen silloin kun sinulle itsellesi parhaiten sopii etkä halua jatkossa enää otetta postitse kotiin, voit valita itsellesi sähköisen työeläkeotteen. Ilmoita samalla meille puhelinnumerosi, niin muistutamme säännöllisesti otteen tarkistamisesta.

Jos työeläkeotteellasi on puutteita tai virheitä, niistä kannattaa ilmoittaa korjauslomakkeella, jonka myös löydät vaivattomasti eläkepalvelun kautta.

Hae eläkettä, ammatillista kuntoutusta ja kuntoutuksen matkakorvausta

Eläkepalvelussa voit hakea vanhuuseläkettä, osittaista varhennettua vanhuuseläkettä, työkyvyttömyyseläkettä ja kuntoutustuen jatkoa. Erillistä paperihakemusta ei tarvitse tämän lisäksi täyttää. Palvelun kautta voit myös toimittaa perhe-eläkkeen ja työuraeläkkeen hakemuksen.

Voit hakea palvelussa myös ammatillista kuntoutusta ja kuntoutuksesta syntyneistä matkakustannuksista korvausta. Erillistä paperihakemusta ei tarvitse tämän lisäksi täyttää.

Huom. Telan kuntoutussuositukset ovat muuttuneet 1.1.2019 alkaen. Lue lisää >

Tulosta eläketodistus
Jos saat työeläkettä, voit käydä palvelussa tulostamassa eläketodistuksen Elon maksamasta työeläkkeen määrästä kuluvana/edellisinä vuosina kuukausittain eriteltynä.
Korota veroprosenttia
Voit korottaa palvelussa työeläkkeesi tai kuntoutusrahasi veroprosenttia, jos haluat maksaa ennakonpidätystä verottajan ilmoittamaa enemmän.
Tilaa eläkekortti
Voit tilata uuden eläkekortin kadonneen tai vahingoittuneen tilalle, jos saat Elosta vanhuuseläkettä tai pysyvää, täyttä työkyvyttömyyseläkettä. Kortti oikeuttaa erilaisiin eläkeläisalennuksiin (esim. Finnair, Matkahuolto ja VR).
Ilmoita tilinumerosi tai muista yhteystietojesi muutoksesta
Voit ilmoittaa Elosta saamasi työeläkkeen maksutilin muutoksen. Ulkomaista tilinumeroa ei voi ilmoittaa tämän palvelun kautta. Jos osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi tai nimesi muuttuu, helpoiten ilmoitat myös niistä Eloon palvelun kautta.
Lähetä liitteitä ja valitse käyttöösi paperiton palvelu

Liitteen toimittamisen kautta voit lähettää Eloon erilaisia liitteitä ja muita asiakirjoja turvallisesti ja nopeasti.

Valitsemalla käyttöösi paperittoman palvelun, saat eläkeasiakirjasi suoraan eläkepalveluun ja ovat siellä tarkistettavissa viiden vuoden ajan.