Tietoa eläkkeen- ja kuntoutusetuudensaajalle

Tälle sivulle on koottuna eläkkeen- ja etuudensaajalle tärkeät asiat, mitkä sinun olisi hyvä tietää eläkkeesi tai etuutesi maksamisesta tai vaikkapa työskentelystä eläkkeen rinnalla.

Työeläkeindeksiksi on vahvistettu ensi vuodelle 2617. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maksussa olevat työeläkkeet nousevat noin 1,2 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Vuoden 2020 veroprosentit tulevat voimaan helmikuussa. Tammikuun eläkkeiden ennakonpidätyksessä käytetään vielä vuoden 2019 veroprosenttia. Lue lisää vuodenvaihteen ajankohtaisista asioista >

Kuvituskuva:  eläkeläisnainen lukee kirjaa kesällä puutarhassa

Eläkkeen ja etuuden maksu

Eläkkeen ja kuntoutusrahan maksupäivä on kuukauden 1. päivä, jolloin pankit ovat auki. Jos kuukauden ensimmäinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, maksu on tililläsi seuraavana arkipäivänä.   

Elon vuoden 2020 eläkkeiden ja kuntoutusrahojen maksupäivät 

2. tammikuuta                         4. toukokuuta                     1. syyskuuta
3. helmikuuta                          1. kesäkuuta                      1. lokakuuta
2. maaliskuuta                        1. heinäkuuta                     2. marraskuuta
1. huhtikuuta                           3. elokuuta                         1. joulukuuta

 

Ensimmäinen eläke ja kuntoutusraha maksetaan päätöksen antamisen jälkeen

Ensimmäinen eläkkeesi tai etuutesi maksetaan noin viikon kuuluttua siitä, kun päätös on annettu tai päätöksessä mainitun alkamiskuukauden alussa. Jatkossa maksupäivä on aina kunkin kuukauden ensimmäinen pankkipäivä. Voit tarkistaa seuraavan maksupäivän eläkepalvelussa.

Eläkkeensaaja

Olemme koonneet tärkeätä tietoa eläkkeensaajan verotuksesta sekä työskentelystä eläkkeen rinnalla ja eläkkeen maksamisesta ulkomaille.

Kuntoutusetuudensaaja

Olemme koonneet tärkeätä tietoa kuntoutusetuuden verotuksesta sekä ohjeet ammatillisen kuntoutuksen opiskelijoille.

Hoida eläke- ja etuusasiasi verkossa

Eläkepalvelussa voit mm.:
  • Tarkistaa seuraavan maksupäivän ja veroprosentin.
  • Ilmoittaa muuttuneesta tilinumerosta tai yhteystiedosta.
  • Korottaa veroprosenttia.
  • Tulostaa eläketodistuksen.
  • Tilata uuden työeläkekortin.
  • Hakea ammatillisen kuntoutuksen matkakorvausta, eläkkeen rinnalla karttunutta eläkettä ja jatkoa eläkkeeseen.
  • Valita paperittoman palvelun, jolloin saat eläkettäsi tai etuuttasi koskevat asiakirjat suoraan verkkopalveluun.

Hoida eläke- ja etuusasioitasi sekä pidä tietosi ajantasalla

tyylitelty graafinen henkilökortti
Pankkitilin muutos
Eläkkeesi tai etuutesi maksetaan tilille, jonka olet ilmoittanut hakemuksessasi. Tietosuojasyistä emme voi vastaanottaa tilinumeromuutoksia puhelimitse tai sähköpostitse. Jos haluat muuttaa tiliä, jolle eläkkeesi tai etuutesi maksetaan, teet sen helpoiten eläkepalvelussa.
Eläketodistus
Saatat tarvita todistuksen eläkkeesi määrästä ja maksetuista eläkkeistä esim. verotoimistossa asioidessasi. Voit tulostaa todistuksen eläkkeesi määrästä eläkepalvelusta >
Yhteystietojen tarkistaminen
Jos osoitteesi, sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi muuttuvat, voit tehdä muutosilmoituksen eläkepalvelussa Omat tiedot -välilehdellä. Valitse samalla käyttöösi paperiton palvelu ja saat jatkossa eläkeasiakirjasi suoraan eläkepalveluun.
Työeläkekortti
Vanhuuseläke- ja työkyvyttömyyseläkepäätöksen saajille työeläkekortti tulee postitse kotiin viimeistään parin viikon sisällä eläkepäätöksen saamisen jälkeen. Työeläkekorttia ei myönnetä kuntoutustukea, osatyökyvyttömyys-, osa-aika-, osittaista varhennettua vanhuus- eikä perhe-eläkettä saaville.

 

Työeläkekortilla voit saada eläkeläisalennuksia, joita kannatta kysyä suoraan asiointipaikoista. Työeläkekortti toimii todisteena eläkkeellä olosta myös ulkomailla.

 

Jos korttisi katoaa, niin voit tilata uuden eläkepalvelussa >

Tietoa eri elämäntilanteissa

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVoit hoitaa verkossa eläke- ja kuntoutusasiasi aina, kun sinulle sopii. Tavoitat meidät myös numerosta 020 694 724 arkisin klo 8–16.30.