Suoraan sisältöön

Tietoa kuntoutusetuudensaajalle

Opiskelija, toimita meille elokuun aikana tieto opintojen etenemisestä ja ilmoittautumisesta läsnäolevaksi


Toimi näin:
1.    Ilmoittaudu tulevalle lukuvuodelle läsnäolevaksi opiskelijaksi.
2.    Kirjaudu pankkitunnuksilla Koski-palveluun: www.opintopolku.fi/koski.
3.    Mene kohtaan ”Jaa suoritustietoja”. Valitse jaettavat suoritustiedot ja kopioi linkki itsellesi.
4.    Lähetä linkki Eloon suojatun sähköpostiyhteyden välityksellä oheisella painikkeella.

Saat vahvistusviestin, kun olemme vastaanottaneet lähettämäsi linkin. Olemme sinuun yhteydessä mikäli tarvitsemme lisätietoja opintojesi edistymisestä. Jos haluat toimittaa meille lisätietoja opintoihisi liittyen toimitathan ne verkkopalvelun Viestit-välilehden kautta.

Lähetä

Toimintatapa korvaa kirjallisen opiskelutodistuksen ja opintorekisteriotteen toimittamisen. Jos siis toimitat meille linkin suoritustietoihisi, sinun ei tarvitse toimittaa meille enää lomakkeita.

Vaihtoehtoisesti voit toimittaa Eloon kirjallisesti oppilaitoksen täyttämän opiskelutodistuslomakkeen ja opintorekisteriotteen. Linkki opiskelutodistus-lomakkeeseen (PDF) >
Lomakkeet voit toimittaa Elon verkkopalvelussa pankkitunnuksilla kirjautumalla osoitteessa www.elo.fi/elakepalvelu.

Jos opintosi eivät etene suunnitellusti, otathan yhteyttä meihin, puh. 020 694 723.

Voit työskennellä opintojen rinnalla ansaintarajan puitteissa. Henkilökohtainen ansaintarajasi on kerrottu ensimmäisellä opiskeluun myönnetyllä kuntoutusetuuspäätöksellä, jonka löydät verkkopalvelusta Asiakirjat-välilehdeltä.

Etuuden verotus

Kun saat kuntoutuspäätöksen, pyydä verottajaa laskemaan ennakonpidätysprosentti sinulle maksettavalle kuntoutusetuudelle. Kuntoutusrahaa ja -avustusta verotetaan etuutena, kuntoutuskorotusta eläketulona. Veroprosentin laskentaa varten tarvitset päätöksen lisäksi tiedot muista tuloistasi sekä niistä toimitetuista ennakonpidätyksistä. Tilaa verokortti verottajalta. Verottaja toimittaa verokortin suoraan Elolle.

Etuudestasi pidätetään 40 % veroa, jos verotietosi ei ole käytettävissä ennen ensimmäistä maksua. Liikaa pidätetyn veron osuus palautetaan tilillesi (noin viikon kuluttua), kun verottajan laskema verokortti on saapunut Eloon. Veron palauttaminen on kuitenkin mahdollista vain kuluvan vuoden aikana maksettujen etuuksien osalta.

Kulukorvaukset, esimerkiksi matka- ja asumiskustannusten korvaukset, ovat verovapaita eikä niitä huomioida verotuksessa. Huomioithan, että kulukorvauksia voit hakea 6 kuukautta takautuvasti.
Lisätietoa korvattavista kulukorvauksista saat Telan kuntoutussuosituksesta >

Hoida eläke- ja etuusasiasi verkossa

Eläkepalvelussa voit mm.:
  • Tarkistaa seuraavan maksupäivän ja veroprosentin.
  • Ilmoittaa muuttuneesta tilinumerosta tai yhteystiedosta.
  • Hakea ammatillisen kuntoutuksen matkakorvausta.
  • Valita paperittoman palvelun, jolloin saat etuuttasi koskevat asiakirjat suoraan verkkopalveluun.

Ohjeita ammatillisen kuntoutuksen opiskelijoille

sisältökuva

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVoit hoitaa verkossa eläke- ja kuntoutusasiasi aina, kun sinulle sopii. Tavoitat meidät myös numerosta 020 694 724 arkisin klo 8–17. 

 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>