Työeläkeotteessa tietoa omasta eläketurvasta

Työntekijöille ja yrittäjille postitetaan säännöllisesti tietoa karttuneesta työeläkkeestä. Työeläkeote lähetetään 18–67-vuotiaille Suomessa asuville henkilöille, jotka eivät vielä ole eläkkeellä ja työskentelevät yksityisellä alalla. Otteen sinulle lähettää se työeläkeyhtiö, jossa työskentelysi on ollut vakuutettuna edellisen vuoden lopussa. Jos työskentelysi on päättynyt jo aikaisemmin, otteen lähettää viimeisin sinut vakuuttanut yhtiö.

Ote lähetään vakuutetuille joka kolmas vuosi. Elo postittaa otteet vuonna 2017 elo- ja lokakuun välisenä aikana. Otteen saavat touko-elokuussa syntyneet. Vuonna 2016 ote lähetettiin tammi-huhtikuussa syntyneille ja vuonna 2015 syys-joulukuussa syntyneille. Yli 60-vuotiaille Elo lähettää otteen vuosittain.

Voit tarkistaa työeläkeotteen myös verkkopalvelussa:

Painike: Siirry Elon eläkepalveluun

Työeläkeote kannattaa tarkistaa huolellisesti. Vastuu tietojen tarkistamisesta on sinulla. Ilmoita eläkeyhtiöösi, jos tiedoissasi on virheitä tai puutteita. Tarkistaminen on tärkeää, sillä tuleva eläkkeesi lasketaan työeläkeotteella olevien tietojen perusteella. Jos tiedot ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Miksi työeläkeote lähetetään?

Työeläkeote lähetetään sinulle tietojen tarkistamista ja mahdollisten puutteellisten ja virheellisten työsuhdetietojen korjaamista varten. On tärkeää, että työskentelytietosi ovat kunnossa, kun aikanaan jäät eläkkeelle. Tällöin ei tarvitse selvitellä monien vuosien ja vuosikymmenien takaisia työsuhdetietojasi ja eläkehakemuksesi voidaan käsitellä nopeasti.

Vanhoja puuttuvia työskentelytietoja ei välttämättä pystytä enää myöhemmin selvittämään. Tällöin niistä ei kartu eläkettä.

Miten työeläkeote pitää tarkistaa?

Tarkista työeläkeotteelta, että

 • kaikki työsuhteesi ja yrittäjätoimintasi näkyvät otteella.
 • kaikkien työsuhteiden ja yrittäjäjaksojen palkka- ja työtulotiedot on merkitty oikein.
 • kaikkien ennen vuotta 2005 olleiden työsuhteiden ja yrittäjäjaksojen alkamis- ja päättymispäivät on merkitty oikein.
 • kaikki saamanne etuudet palkattomilta ajoilta vuosittain 1.1.2005 alkaen on huomioitu.
 • työeläkelisään vaikuttavat tiedot eräistä työttömyys-, koulutus- ja kuntoutusetuuksista on merkitty oikein.

Mitä tietoja työeläkeotteella on?

 • Työeläkeotteella on tiedot työeläkevakuutetusta työhistoriastasi.
 • Ennen vuotta 2005 olleista työsuhteista ja yrittäjätoimintajaksoista kerrotaan alkamis- ja päättymispäivä, eläkepalkka tai -työtulo sekä karttuneen eläkkeen määrä.
 • Vuodesta 2005 alkaen kerrotaan työnantajan nimi ja vuosiansiot.
 • Vuodesta 2005 alkaen näytetään myös palkattomilta ajoilta karttuva eläke ja sen peruste, jos olet saanut esimerkiksi työttömyys-, sairaus-, tai äitiyspäivärahaa.
 • Työeläkeotteeseen on laskettu arvio karttuneen työeläkkeesi määrästä edellisen kalenterivuoden loppuun saakka. Arviossa on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus.
 • Vuodesta 2014 alkaen työeläkeotteen laskelmalla on kerrottu erikseen elinaikakertoimen arvioitu vaikutus.

Mitä tietoja työeläkeotteella ei ole?

Työeläkeotteella ei ole tietoja

 • ulkomailla tehdystä työstä. Ulkomaan eläkkeestä voit halutessasi tiedustella tarkemmin kyseisen valtion viranomaisilta.
 • yksityisestä eläkevakuutuksesta.
 • kuluvan vuoden työskentelystä tai palkattomilta ajoilta. Tiedot palkattomilta ajoilta näkyvät rekisterissä vasta etuuksien saamista seuraavan vuoden keväällä.

Ota yhteyttä

Työeläkeotepalvelu (ark. klo 8–16.30)

020 694 725

Eläkepalvelu 

Eläkkeen aika?

Kun aika on kypsä työelämän sadonkorjuulle, tee vanhuuseläkehakemus verkossa.

www.elo.fi/elakepalvelu 

Ovatko osoitetietosi ajan tasalla?

Työeläkeotteet postitetaan väestörekisterissä olevaan osoitteeseen. Jos väestörekisterissä olevat tietosi eivät ole ajan tasalla, ote ei tule perille. Voit tehdä osoitteenmuutoksen Väestörekisterikeskukseen.

Väestörekisterikeskus