Työeläkeotteessa tietoa omasta eläketurvasta

Työntekijöille ja yrittäjille postitetaan säännöllisesti tietoa karttuneesta työeläkkeestä. Työeläkeote lähetetään 18–67-vuotiaille Suomessa asuville henkilöille, jotka eivät vielä ole eläkkeellä ja työskentelevät yksityisellä alalla. Otteen sinulle lähettää se työeläkeyhtiö, jossa työskentelysi on ollut vakuutettuna edellisen vuoden lopussa. Jos työskentelysi on päättynyt jo aikaisemmin, työeläkeotteen lähettää viimeisin sinut vakuuttanut yhtiö.

Ote lähetään vakuutetuille joka kolmas vuosi. Elo postittaa työeläkeotteet vuonna 2019 elo- ja lokakuun välisenä aikana. Otteen saavat tammi-huhtikuussa syntyneet.  Vuonna 1960 tai aiemmin syntyneille Elo lähettää otteen vuosittain.

Katso työeläkeotteen usein kysytyt kysymykset ja vastaukset >

Tarkista työeläkeotteesi verkossa

Voit tarkistaa oman työeläkeotteesi eläkepalvelussa. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.

Painike: Siirry Elon eläkepalveluun

Edellisen kalenterivuoden ansiot näkyvät sähköisellä otteella yleensä viimeistään seuraavan vuoden maaliskuussa. Sähköisellä otteella voi olla näkyvissä myös kuluvan vuoden ansiotietoja.  Kun tarkistat työeläkeotteesi verkkopalvelussa maaliskuun jälkeen, et saa työeläkeotetta kuluvana vuonna enää postitse.

Eläkepalvelussa voit ilmoittaa meille, jos haluat tarkastaa otteesi jatkossakin sähköisesti. Tällöin saat otteen tiedot käyttöösi aina kun haluat, eikä sinulle lähetetä otetta enää postitse.

Korjaa puutteelliset tiedot

Tarkista työeläkeotteesi huolellisesti. Jos tietosi ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Jos työeläkeotteesi tiedoissa on mielestäsi virheitä tai puutteita, tarkista alla olevasta linkistä, onko sinun syytä tehdä korjauspyyntö. Sinun tarvitsee vastata palvelussa vain muutamaan kysymykseen ja jos korjattavaa on, pääset lähettämään korjauspyynnön

Työeläkeotteen korjaus

Selvityspyynnön odotettavissa oleva käsittelyaika on noin 6 kuukautta. Saat kirjallisen vastauksen selvittelyn tuloksesta.

Valitse sähköinen työeläkeote   

Eläkepalvelussa voit valita, jos haluat tarkastaa otteesi jatkossakin sähköisesti. Tällöin saat otteen tiedot käyttöösi aina kun haluat, eikä sinulle lähetetä otetta enää postitse.

Painike: Siirry Elon eläkepalveluun

Ilmoita valinnan yhteydessä puhelinnumerosi, niin muistutamme sinua otteen tarkistamisesta.


Ota yhteyttä

Työeläkeotepalvelu (ark. klo 8–16.30)

020 694 725

Eläkepalvelu 

Eläkkeen aika?

Kun aika on kypsä työelämän sadonkorjuulle, tee vanhuuseläkehakemus verkossa.

www.elo.fi/elakepalvelu 

Ovatko osoitetietosi ajan tasalla?

Työeläkeotteet postitetaan väestörekisterissä olevaan osoitteeseen. Jos väestörekisterissä olevat tietosi eivät ole ajan tasalla, ote ei tule perille. Voit tehdä osoitteenmuutoksen Väestörekisterikeskukseen.

Väestörekisterikeskus