Tilapäistyönantajan TyEL-vakuutus

Kun tilapäisenä työnantajana palkkaat työntekijän työsuhteeseen, tee tilapäisen työnantajan TyEL-ansioilmoitus. Tämä takaa työntekijälle työeläketurvan.

Työnantajana huolehdit lisäksi työntekijäsi lakisääteisistä tapaturmavakuutus- sekä sosiaaliturvamaksuista ja veron ennakonpidätyksestä.

Tilapäisenä työnantajana voi toimia yritys, yhteisö tai kotitalous.

Olet tilapäinen työnantaja, jos

  • palkkaat työntekijän kertaluonteisesti tai satunnaisesti
  • puolen vuoden (6 kk) aikana maksamasi kaikki palkat ovat alle 8 346 euroa
    vuonna 2018
  • sinulla tai yritykselläsi ei ole voimassa olevaa TyEL-vakuutusta.

Miten hoidat tilapäisen työntekijän vakuuttamisen?

Palkka-apuri

Tilapäisten työntekijöidesi työeläkevakuutusmaksut hoidat nopeasti ja helposti Palkka-apurissa. Palkka-apurin kautta tehty ansioilmoitus muodostaa TyEL-vakuutusmaksun heti ja ohjaa maksamaan sen verkkopankin kautta.

Siirry Palkka-apuriin > 

Lisätietoa Palkka-apurista >

Palkka.fi-palvelu

Palkka.fi-palvelussa yrittäjä tai kotitalous voi hoitaa työntekijöiden työeläkevakuuttamisen sekä palkkaukseen liittyvät ilmoitusasiat.

Palkka.fi-palvelu >

Maksun määrä

Vakuutusmaksu jakautuu työnantajan ja työntekijän kesken.

Työntekijän osuus maksusta on 17-52-vuotiailla ja 63 vuotta täyttäneillä 6,35 % palkasta sekä 53-62-vuotiailla 7,85 % palkasta. Työnantaja pidättää osuuden työntekijän bruttopalkasta.

Tilapäistyönantajan TyEL-maksu on 25,30 % työntekijälle maksetusta bruttopalkasta. Työnantaja maksaa koko TyEL-maksun Eloon. TyEL-maksu on vähennyskelpoinen verotuksessa.

Maksutapa ja -aika

Tilapäisenä työnantajana ilmoitat tiedot työntekijöistäsi heti palkanmaksun jälkeen. Vakuutusmaksu muodostuu tehdyn ilmoituksen perusteella ja erääntyy maksettavaksi palkanmaksua seuraavan kuukauden 20. päivä. Maksu on aina kertaluontoinen ja lopullinen.


 Vakuuta verkossa

Tilapäisen työntekijäsi TyEL-vakuuttamisen hoidat helposti verkossa.
Palkka-apuri >
Palkka.fi -palvelu >

Palvelemme Fennian, LähiTapiolan ja Turvan konttoreissa.