Suoraan sisältöön

YEL-vakuuttaminen 2021

Vuodenvaihde toi taas mukanaan muutoksia YEL-vakuuttamisen tärkeisiin lukuihin. Kokosimme tälle sivulle tärkeää tietoa YEL-vakuuttamisesta vuonna 2021. Mikäli sinulle herää asiasta lisäkysymyksiä, autamme sinua mielellämme numerossa 020 694 730 arkisin klo 8-17.

Hyväksy videoevästeet, jotta voit katsoa videon.

Vuodenvaihde on hyvä hetki tarkistaa, onko YEL-työtulosi oikealla tasolla

YEL-työtulosi pitää vastata oman työpanoksesi arvoa yrityksessäsi. Käytännössä se tarkoittaa sellaista rahasummaa, joka maksettaisiin samaan työhön palkatulle työntekijälle. Apua YEL-työtulon määrittämiseen omalla toimialallasi saat esimerkiksi Eläketurvakeskuksen Työtulo-oppaasta ja Elon asiakaspalvelusta.

YEL-työtuloon tehdään vuosittainen tarkistus palkkakertoimella, mutta muita muutoksia siihen ei tehdä. Sinun täytyy siis itse huolehtia työtulosi päivittämisestä aina, kun yrittäjätoiminnassasi tapahtuu muutoksia. Työtulosi vaikuttaa suoraan siihen, millaista sosiaaliturvaa ja eläkettä saat elämäsi eri vaiheissa. Pitämällä työtulon oikealla tasolla, varmistat toimeentulosi niin sairauden, vanhemmuuden kuin vanhuudenkin aikana. Jos työtulosi jää alle työttömyysturvassa määritellyn alarajan 13 247 euroa (2021), et voi liittyä työttömyyskassan jäseneksi etkä ole oikeutettu Kelan peruspäivärahaan. Yrittäjän työssäoloehtoa ei kerry ajalta, jolloin YEL-työtulo jää alle määritellyn rajan.

Elon verkkopalvelusta näet YEL-työtulosi ja voit tehdä siihen tarvittaessa muutoksen vaikka heti.

YEL-työtulo vuonna 2021:

  • Alaraja 8 063,57 €
  • Mahdollisuus kuulua työttömyysturvan piiriin
    13 247 €
  • Yläraja 183 125 €

YEL-vakuutuksesi vuoden 2021 maksuperusteet

Vuoden 2021 vahvistetut vakuutusmaksusi löydät Elon verkkopalvelusta.

Oletko palkkaamassa työntekijää?

Kun työnantajana palkkaat työntekijän työsuhteeseen, sinun on vakuutettava hänet lakisääteisellä työeläkevakuutuksella (TyEL).

Kokosimme yhteenvedon muistettavista asioista. Nappaa vinkit talteen >

Lue lisää ja ota TyEL-vakuutus >

 

Asioi verkkopalvelussa

  • Tulosta todistuksia.
  • Pyydä maksuaikaa laskulle.
  • Muuta työtuloa.
  • Ilmoita muuttuneista tiedoista.

Ota palvelu käyttöön tästä >

Saatko laskut jo sähköisesti?

Jos yritykselläsi on verkkolaskuosoite käytössä, voit hyväksyä sen verkkopalvelussamme. Kirjauduthan verkkopalveluun yritysasiakkaana.

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–17.