Rakenna verkosto tueksi yritystoiminnallesi ja hyvinvoinnillesi

Kun laajennat tuttavapiirisi kattamaan hyväksi koettuja eri alojen asiantuntijoita, saat mainion tukiverkoston liiketoiminnallesi ja työkyvyllesi. Tutustu eri alojen asiantuntijoihin ajoissa, jotta tiedät, keneltä kysyä neuvoa pulmatilanteen tullessa vastaan. Verkostojen kautta saat tietoa myös koulutuksista ammattitaitosi lisäämiseen.

Verkostoitumisen hyödyt:

  • Voit keskittyä oman yrityksesi ydinosaamiseen ja hankkia muut palvelut niiden erityisosaajilta. Mieti esimerkiksi, onko markkinointiosaamisesi riittävä vai tarvitsetko tueksesi markkinointi- tai viestintätoimiston. 
  • Saat toimintaketjut sujuviksi, kun suunnittelet oman yrityksesi ja kumppaneittesi työnjaon huolella. Kirjatkaa myös sopimuksiin, kuka tekee mitä. 
  • Hyödyt itse ja hyödytät kumppaneitasi, jos kaikille löytyy sopivin mahdollinen osuus toimintaketjussa. Keskity asioihin, jotka ovat oleellisia oman liiketoimintasi ja sen kehittämisen kannalta. 
  • Voit peilata omia näkemyksiäsi muiden, erilaista kokemusta omaavien yrittäjien kanssa. Heitä löydät esimerkiksi yrittäjäjärjestöistä. 
  • Opit uusia asioita. Koulutusta jäsenilleen tuottavat esimerkiksi yrittäjäjärjestöt ja kauppakamari. 
  • Löydät varahenkilöitä lomien tai sairastumisten varalle. Apua voi tarjota esimerkiksi yrittäjien sijaispalvelu, jota kehitetään VeryNais-hankkeessa. 
  • Saat tukea liiketoimintasi kehittämiseen (business coaching) ja elämänhallintaasi (coaching). Henkisesti rasittavassa palvelutyössä, konsultoinnissa tai vastaavassa tukenasi voi olla työnohjaus.


Tueksi coach tai työnohjaaja?

Rakenna itsellesi tukijoukot, jotka auttavat sinua parhaaseen mahdolliseen tulokseen yritystoiminnassasi.

Coaching parantaa suorituskykyä ja toimintatapoja sekä päätöksentekoa liike-elämässä.  Se parantaa myös yhteistyötä ja omaa sekä lähipiirin työtyytyväisyyttä.

Työnohjauksessa työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyviä kysymyksiä pohditaan koulutetun työnohjaajan kanssa.

Lue lisää:
Suomen Coaching-yhdistys ry >
Suomen työnohjaajat ry >