Suoraan sisältöön

Onneksi on uskallus!

Suurimmatkin ideat ovat aluksi pieniä. Jos uskallusta puuttuu ja ideat jäävät toteuttamatta, niistä ei ole iloa kuin keksijälleen. 

Silloin kun ihminen toteuttaa itseään ja ideoitaan, hän voi hyvin. Kun kuka tahansa meistä ideoi ja kehittää uutta, me kaikki hyödymme siitä. Uskaltaminen parantaa maailmaa monella tavalla. Siksi me Elossa haluamme auttaa ihmisiä uskaltamaan ja yrittämään. Ja lopulta onnistumaan.

Hyväksy videoevästeet, jotta voit katsoa videon.

Hans-Peter Siefenistä olisi omien sanojensa mukaan saattanut tulla vaikka lääkäri. Kesätyöt hyvin menestyvällä konepajalla saivat nuoren miehen kuitenkin pohtimaan yrittäjyyttä ja siihen liittyvää itsenäisyyden ideaa.

Osallistuttuaan muutamiin liike-elämän seminaareihin Hans-Peter päätti yhdessä kavereidensa kanssa järjestää sellaisen opiskelukaupungissaan Jyväskylässä. Nuorukaiset innostuivat ihmisten motivoinnista sen verran vakavasti, että päättivät soittaa Yhdysvaltain entiselle varapresidentille, Al Gorelle ja pyytää tätä puhumaan seminaariinsa. 

Strategia onnistui ja toiminta alkoi kasvaa. Tänään Hans-Peter kumppaneineen vastaa maailman suurimpiin kuuluvan business-tapahtuman järjestelyistä. Ja toimintamalli on edelleen sama: pyydetään puhujiksi niin kovia nimiä, että melkein pelottaa edes soittaa heille.

Liity uskaltavien yrittäjien joukkoon

Hyväksy videoevästeet, jotta voit katsoa videon.

Pekka Hyysalon lupaava ura freestyle-laskijana päättyi vakavaan onnettomuuteen vuonna 2010. Vasta 19-vuotias nuorukainen oli siihenastisen elämänsä vaikeimmassa paikassa.

”Mun piti päättää luovutanko vai taistelenko itseni takaisin jalkeille.”.

Pekka ei luovuttanut, vaan loi itselleen uuden uran ihmisten rohkaisijana.  Hän brändäsi toimintansa, perusti yhtiön ja elättää itsensä tätä nykyä kirjailijana, tapahtumien järjestäjänä ja puhujana. Jo tuhannet kuntoutujat, liike-elämän edustajat ja urheilijat ovat nähneet vaikuttavan ja inspiroivan Pekan esiintymislavalla. 

”Kaikki ne sanat tulee suoraan mun sydämestä. Ei mun tarvi miettiä, mitä mä sanon. Mä kerron sitä tarinaa.”

Rohkeasti mukaan!

Hyväksy videoevästeet, jotta voit katsoa videon.

Siva peri vanhemmiltaan Helsingin Kruununhaassa ”uinuvan” pizzerian, joka ei aluksi ollut mikään jättimenestys. Pian Siva oivalsi kuitenkin vegaanibuumin ja pizzerian suosio lähti nousuun.

Se ei kuitenkaan uteliaalle ja kokeilunhaluiselle ravintoloitsijalle riittänyt, vaan hän halusi ryhtyä tarjoamaan vegaanista kebabia. Ongelma oli vain se, että markkinoilta ei löytynyt vegaanista kebab-lihaa. ”Mulla oli siinä kolkytkiloinen lihaköntti, joka mun piti muuttaa lihattomaksi”, nauraa Siva. 

Kuukausien kokeilujen jälkeen ravintolan takahuoneessa syntyi ensimmäinen ”vöner”. Kun nuori yrittäjä sai neuvoteltua seitan-pohjaisen tuotteensa kauppaketjujen valikoimiin, oli aika luopua ravintolasta ja keskittyä liiketoiminnan laajentamiseen.

Tällä hetkellä Siva Parlarin tähtäimessä on kansainvälistyminen ja muun muassa maailman ruokapääkaupungin, Pariisin ”vöneröinti”. 

Sinua odotetaan jo!