Jumplink
Meny
Logga in
Sökning
Språk
EN
FI

Elo och Företagarna i Finland undersöker hur det står till med företagarna och deras förmåga till förändring och framgång

Uppdaterad 30.11.2020

Genom undersökningen Lyckas som företagare kartlägger Elo och Företagarna i Finland företagarnas förändringsförmåga, faktorer som påverkar deras framgång samt hur de mår och hur de upplever sin arbetsförmåga.

Målet med undersökningen är att utreda de nuvarande och framtida effekterna av förändringarna i arbetslivet och omvärlden på företagandet i Finland. Undersökningen granskar flexibiliteten hos företagarna och vilka faktorer som hjälpt dem att klara sig i den undantagssituation som coronaviruset orsakat.

– Utöver faktorerna i affärsverksamheten vill vi också bättre förstå vilket slags ledarskap som hjälpt företagarna att klara sig under krisen, säger utvecklingschefen för ledning av arbetsförmåga vid Elo Katja Ekman.

Dessutom utreder undersökningen hur företagarna mår och hur de upplever sin arbetsförmåga.  

– Att företagaren själv orkar sträva framåt och har en god arbetsförmåga är förutsättningar för en framgångsrik affärsverksamhet. Företagandet är belastande och stressfaktorerna har sannolikt bara ökat under 2020, konstaterar Ekman.

Man kan delta i undersökningen här. Det går att svara på undersökningen fram till slutet av vecka 50 och enkäten kan besvaras av både ensamföretagare och sysselsättande företagare. Det tar cirka 10 minuter att svara. Enkäten finns på svenska, finska och engelska. Bland alla dem som svarar lottar vi ut 400 st. ljud/e-bokpriser.

Resultaten av undersökningen offentliggörs i januari 2021.

Undersökningen genomförs av Aula Research Oy på uppdrag av Elo.

Närmare uppgifter:

Katja Ekman, utvecklingschef för ledning av arbetsförmåga, tfn 040 750 7868, katja.ekman@elo.fi  

Kristiina Nieminen, planeringschef för kommunikationen, tfn 040 586 8778, kristiina.nieminen@elo.fi

Sök efter artiklar och nyheter