Jumplink
Meny
Logga in
Sökning
Språk
EN
FI

Elo utvecklar sin förvaltning enligt plan

/ Nyheter

Under året som gått har Elo tagit fram en plan för att utveckla förvaltnings- och styrningssystemet. En stor del av åtgärderna har redan vidtagits, och resten kommer att genomföras planenligt under de närmaste månaderna. Finansinspektionen har konstaterat att Elos plan innehåller flera viktiga förändringar för att göra förvaltningssystemet tydligare och effektivare.

I juni bad Finansinspektionen Elos styrelse ta fram en plan för att göra förvaltnings- och styrningssystemet tydligare och säkerställa verksamhetsförutsättningarna för den interna kontrollen. 

Elos styrelse lämnade planen till Finansinspektionen i november. I enlighet med planen har bolagets ledningsgrupp fått en enklare struktur och överlappande ledningsgrupper har lagts ned. Styrningssystemet har gjorts tydligare och det har säkerställts att förvaltningsrådet, styrelsen och den operativa ledningen har tydliga roller och en klar ansvarsfördelning och att rapporteringen fungerar bra. Den interna kontrollen organiseras tydligare och övervakningsfunktionerna får större resurser.

Finansinspektionen och Finansinspektionens ombud för Elo har konstaterat att Elos svar innehåller flera viktiga förändringar för att göra förvaltningssystemet tydligare och effektivare. Enligt deras uppfattning är det klart att svarets åtgärder främjar och säkerställer ett tillräckligt och fungerande förvaltningssystem.

- Vårt samarbete med ombudet och Finansinspektionen fortsätter i god anda. Enligt vår uppfattning fokuserar ombudets övervakning nu på att följa upp integreringen av de genomförda och planerade åtgärderna och deras effekt, säger Elos verkställande direktör Carl Pettersson.

Finansinspektionen ser över ombudsövervakningen senast i april 2022.

 

Mer information: kommunikationschef Hanna Saira, tfn 050 3875742

Sök efter artiklar och nyheter