Jumplink
Meny
Logga in
Sökning
Språk
EN
FI

Elos bolagsstämma valde fem nya ledamöter till förvaltningsrådet

Elos ordinarie bolagsstämma hölls måndagen den 25 april 2022. Bolagsstämman fastställde bokslutet och koncernbokslutet, beslutade om vinstdispositionen i enlighet med styrelsens förslag och beviljade ansvarsfrihet för ledamöterna i förvaltningsrådet och styrelsen samt verkställande direktören. Dessutom beslutade bolagsstämman om de ändringar som ska göras i Elos bolagsordning.

Genom bolagsstämmans beslut minskades antalet ledamöter i förvaltningsrådet  från 42 till 36. Till nya ledamöter i förvaltningsrådet valdes:

  • Mika Hagberg, verkställande direktör, Paree Group Oy
  • Henrik Karvonen, verkställande direktör, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
  • Ismo Kokko, ordförande, Bil- och Transportbranschens Arbetarförbund AKT rf
  • Tuomas Mäkipeska, ekonomidirektör, YIT Abp
  • Päivi Suutari, verkställande direktör, MM Kotkamills Oy

Av de ledamöter som står i tur att avgå återvaldes Stefan Borgman (STTK), Leena-Mari Lähteenmaa (EK), Pekka Metsi, Harri Miettinen, Mats Nyman (Akava), Katariina Poskiparta, Ansu Saarela, Katja Syvärinen (FFC) och Janne Ylinen.

Ledamöter i Elos förvaltningsråd fr.o.m. 25.4.2022 >

Bolagsstämman beslutade också om förvaltningsrådets arvoden. Årsarvodena för förvaltningsrådets ordförande och vice ordförande höjdes medan de övriga arvodena förblev oförändrade. Till förvaltningsrådets ordförande betalas ett årsarvode på 6 000 euro och till vice ordförande 4 000 euro. Till förvaltningsrådets ledamöter betalas ett mötesarvode på 800 euro. Ledamöterna i förvaltningsrådet är försäkrade enligt 8 § i lagen om pension för arbetstagare, enligt vilken ArPL-avgift ska betalas för arvodesersättningar.

Bolagsstämman valde revisionssamfundet Ernst & Young Ab till bolagets revisor för räkenskapsperioden 2022.  Heikki Ilkka fortsätter som huvudansvarig revisor.

Sök efter artiklar och nyheter