Tuemme yrittäjyyttä ja kulttuuria

Elo tekee yhteistyötä useiden yleishyödyllisten toimijoiden kanssa. Toimenpiteillä edistetään suomalaista yrittäjyyttä ja yritystoiminnan jatkuvuutta sekä innovaatioiden käyttöä liiketoiminnan edistämisessä.

EY Entrepreneur of the Year -kasvuyrittäjäkilpailuEY Entrepreneur of the Year on arvostettu tunnustuspalkinto kasvuyrittäjille, jotka innostavat muita visioillaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Kilpailun avulla kannustetaan nykyisiä ja tulevia yrittäjiä kasvuhakuiseen ja vastuulliseen yrittäjyyteen sekä pyritään lisäämään keskustelua kasvuyrittäjyydestä. Kilpailun tavoitteena on tukea yrittäjien innovatiivisuutta ja visioita tarjoamalla osallistujille ainutlaatuisia tilaisuuksia oppimiseen, verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon.

Entrepreneur of the Year on pisimpään toiminut ja maantieteellisesti laajin kansainvälinen yrittäjäkilpailu. Se järjestettiin ensimmäisen kerran USA:ssa jo vuonna 1986, ja nykyään siihen osallistuu vuosittain tuhansia yrittäjiä yli 50 maassa. Suomessa EY käynnisti kilpailun vuonna 2003. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä yrittäjyyttä tukevien kumppaneiden kanssa. Elo on edeltäjänsä Eläke-Fennian kautta ollut kilpailun pääyhteistyökumppani sen alusta saakka.

Entrepreneur of the Year -kilpailu on avoin omistajayrittäjille, joilla on huomattava omistusosuus yrityksessä ja jotka toimivat aktiivisesti yrityksensä johdossa. Ehdokasyrityksiltä vaaditaan kasvua ja kannattavuutta sekä positiivista omaa pääomaa. Kilpailuun pääsevät mukaan yli 10 henkeä työllistävät yritykset, joiden liikevaihto on vähintään 3,5 miljoonaa euroa.


Entrepreneur of the Year -kilpailu >Fennia Prize -muotoilupalkinto

Fenniaprize muotoilukilapilun logo

Fennia Prize on yrityksille suunnattu muotoilukilpailu, jonka tavoitteena on tukea korkeatasoisten tuotteiden ja palveluiden tuottamista ja edistää teollisuuden kilpailukykyä ja kansainvälistymistä. Kilpailu tarjoaa yrityksille mahdollisuuden erottautua kilpailijoista innovatiivisella ja vastuullisella muotoilulla, jolla on taloudellista merkitystä. Sen järjestävät Design Forum Finland, Fennia ja Elo.

Design Forum Finland ja Fennia-ryhmä perustivat Fennia Prize -kilpailun vuonna 1990. Joka toinen vuosi järjestettävässä kilpailussa jaetaan pääpalkinto Fennia Prize Grand Prix sekä Fennia Prize -palkintoja ja -kunniamainintoja.

Fennia Prize >

Kuopio tanssii ja soi


Kuopio Tanssii ja Soi on Pohjoismaiden vanhin ja laajin kansainvälinen tanssifestivaali. Kesäkuussa järjestettävän festivaaliviikon aikana järjestetään noin sata tanssiesitystä, kurssia, tori-, klubi-, forum- ym. ohjelmaa. Vuosittain festivaalin eri tapahtumissa vierailee kymmeniätuhansia tanssin ystäviä. Festivaalia on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

Festivaalin järjestää Kuopio tanssii ja soi ry. Taiteellisena johtajana toimii Jorma Uotinen. Tapahtuman rahoittajia ovat Kuopion kaupunki ja opetusministeriö sekä lukuisat koti- ja ulkomaiset rahastot, yritykset ja yhteistyökumppanit. Elo on edeltäjänsä Eläke-Fennian kautta ollut festivaalin yhteistyökumppani vuodesta 2006 lähtien.

Kuopio tanssii ja soi >


Nuori Yrittäjyys

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys. He tukevat yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteena on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien.
Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta.
NY on osa kansainvälistä Junior Achievement (JA) -verkostoa. JA on maailman laajin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio. Verkosto tavoittaa vuodessa yli kymmenen miljoonaa oppilasta 113 maassa. Elo on Nuori Yrittäjyys ry:n yhteystyökumppani.

Nuori Yrittäjyys ry >