Tuemme yrittäjyyttä ja kulttuuria

Elo tekee yhteistyötä useiden yleishyödyllisten toimijoiden kanssa. Toimenpiteillä edistetään suomalaista yrittäjyyttä ja yritystoiminnan jatkuvuutta sekä innovaatioiden käyttöä liiketoiminnan edistämisessä.

Taivas+Helvetti ja Most Valuable Entrepreneur


TaivasHelvetti

Taivas+Helvetti -kirjat tuovat esille suomalaisten yrittäjien tarinoita onnistumisesta ja epäonnistumisesta. Jakamalla avoimia ja rehellisiä tarinoita halutaan herättää keskustelua ja innostaa yritteliäisyyteen. Taivas+Helvetti -aluetapahtumissa lavalle nousevat yrittäjät kertovat omat tarinansa innostaen ihmisiä tavoittelemaan unelmiaan.

Ensimmäisen Taivas+Helvetti -kirjan ilmestyessä tehtiin 1+1 -lupaus: jokaista myytyä kirjaa kohti lahjoitetaan toinen kirja opintonsa päättävälle nuorelle. Taivas+Helvetti Vol. 2 ilmestyi yrittäjän päivänä 5.9.2014. Most Valuable Entrepreneur 2014 -tunnustuksen saaja valittiin Taivas+Helvetti Vol. 2 -kirjan yrittäjien joukosta.

Syksyllä 2014 aloitettiin kolmannen Taivas+Helvetti -kirjan yrittäjien etsiminen. Heidän joukostaan valitaan vuoden 2015 Most Valuable Entrepreneur.

Taivas+Helvetti > 

Nuorten Taivas+Helvetti -kokemukset, video > 

EY Entrepreneur of the Year -kasvuyrittäjäkilpailu


EY Entrepreneur of the Year on arvostettu tunnustuspalkinto kasvuyrittäjille, jotka innostavat muita visioillaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Kilpailun avulla kannustetaan nykyisiä ja tulevia yrittäjiä kasvuhakuiseen ja vastuulliseen yrittäjyyteen sekä pyritään lisäämään keskustelua kasvuyrittäjyydestä. Kilpailun tavoitteena on tukea yrittäjien innovatiivisuutta ja visioita tarjoamalla osallistujille ainutlaatuisia tilaisuuksia oppimiseen, verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon.

Entrepreneur of the Year on pisimpään toiminut ja maantieteellisesti laajin kansainvälinen yrittäjäkilpailu. Se järjestettiin ensimmäisen kerran USA:ssa jo vuonna 1986, ja nykyään siihen osallistuu vuosittain tuhansia yrittäjiä yli 50 maassa. Suomessa EY käynnisti kilpailun vuonna 2003. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä yrittäjyyttä tukevien kumppaneiden kanssa. Elo on edeltäjänsä Eläke-Fennian kautta ollut kilpailun pääyhteistyökumppani sen alusta saakka.

Entrepreneur of the Year -kilpailu on avoin omistajayrittäjille, joilla on huomattava omistusosuus yrityksessä ja jotka toimivat aktiivisesti yrityksensä johdossa. Ehdokasyrityksiltä vaaditaan kasvua ja kannattavuutta sekä positiivista omaa pääomaa. Kilpailuun pääsevät mukaan yli 10 henkeä työllistävät yritykset, joiden liikevaihto on vähintään 5 miljoonaa euroa.

Entrepreneur of the Year -kilpailu >

Sibelius-Akatemia - Harald Andersén -kamarikuorokilpailu


Sibelis Akatemia

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on yksi Euroopan suurimmista musiikkiyliopistoista ja se vastaa musiikin alan ylimmästä opetuksesta Suomessa. Sibelius-Akatemian tehtävänä on vaalia ja uudistaa laaja-alaisesti musiikkikulttuuria sekä luoda edellytykset korkeatasoiselle taiteelliselle toiminnalle, tutkimukselle ja niihin perustuvalle oppimiselle.

Elo on edeltäjänsä Eläke-Fennian kautta toiminut Sibelius-Akatemian yhteistyökumppanina vuodesta 2001 lähtien. Se on ollut mukana perustamassa kansainvälistä Harald Andersén -kamarikuorokilpailua. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 2003. Kolmen vuoden välein järjestettävä kamarikuorokilpailu järjestettiin viimeksi Musiikkitalossa vuonna 2012. Seuraava kilpailu järjestetään poikkeuksellisesti vuonna 2016.


Design Forum Finland - Fennia Prize -muotoilupalkinto

Fennia Prize on yrityksille suunnattu muotoilukilpailu, jonka tavoitteena on tukea korkeatasoisten tuotteiden ja palveluiden tuottamista ja edistää teollisuuden kilpailukykyä ja kansainvälistymistä. Kilpailu tarjoaa yrityksille mahdollisuuden erottautua kilpailijoista innovatiivisella ja vastuullisella muotoilulla, jolla on taloudellista merkitystä. Sen järjestävät Design Forum Finland, Fennia ja Elo.

Design Forum Finland ja Fennia-ryhmä perustivat Fennia Prize -kilpailun vuonna 1990. Joka toinen vuosi järjestettävässä kilpailussa jaetaan pääpalkinto Fennia Prize Grand Prix sekä Fennia Prize -palkintoja ja -kunniamainintoja.

Fennia Prize -video 2014 > 

Fennia-Prize 2014 -palkitut >

Kuopio tanssii ja soi


Kuopio Tanssii ja Soi on Pohjoismaiden vanhin ja laajin kansainvälinen tanssifestivaali. Kesäkuussa järjestettävän festivaaliviikon aikana järjestetään noin sata tanssiesitystä, kurssia, tori-, klubi-, forum- ym. ohjelmaa. Vuosittain festivaalin eri tapahtumissa vierailee kymmeniätuhansia tanssin ystäviä. Festivaalia on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

Festivaalin järjestää Kuopio tanssii ja soi ry. Taiteellisena johtajana toimii Jorma Uotinen. Tapahtuman rahoittajia ovat Kuopion kaupunki ja opetusministeriö sekä lukuisat koti- ja ulkomaiset rahastot, yritykset ja yhteistyökumppanit. Elo on edeltäjänsä Eläke-Fennian kautta ollut festivaalin yhteistyökumppani vuodesta 2006 lähtien.

Kuopio tanssii ja soi >