Skanska rakentaa Elolle lähes sata asuntoa Espoon Niittykumpuun

17.5.2016
Skanska käynnistää toukokuussa 98 asunnon rakentamisen Espoon Niittykumpuun Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elolle. Asunnot valmistuvat helmikuussa 2018.

 

Osoitteeseen Niittytaival 1 rakentuva kahdeksankerroksinen As. Oy Espoon Moodi -niminen yhtiö kuuluu Länsiväylän ja Merituulentien välissä Niittyportin ja Taivalmäen kulmassa sijaitsevaan Liberti-puistokortteliin, jonka keskellä oleva puistoalue tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuksia oleiluun ja yhdessäoloon.

Espoon Moodi

Niittymaalta on hyvät liikenneyhteydet, sillä Länsimetron asema sijaitsee noin puolen kilometrin päässä. Myös Niittykummun ja Tapiolan palvelut, kuten päiväkodit, koulut sekä merenrantakin ovat lähellä.

Espoon Moodin vuokra-asuntojen koko vaihtelee yhden huoneen ja keittokomeron kodeista kolmen huoneen ja keittiön perheasuntoihin. Autopaikat sijaitsevat koko korttelin alla olevassa pysäköintiyhtiössä. Moodissa on sisäpihalla rapatut julkisivut, kadun puolella taloa puolestaan verhoaa tiililaattapinta.

”Näiden asuntojen rakentaminen on osa Elon rakennuttamisohjelmaa, jossa tavoitteenamme on rakentaa noin 1 000 uutta vuokra-asuntoa lähivuosina. Näemme hyvänä sen, että eläkeyhtiöiden vuokra-asuntojen rakennuttamista tukeva poikkeuslaki on saamassa neljän vuoden jatkoajan. Määräaikainen laki sallii eläkeyhtiöille ulkopuolisen pääoman käytön vuokra-asuntotuotannossa. Se mahdollistaa pitkäjänteisen kehitystoiminnan asuntorakentamisessamme ja helpottaa vuokra-asuntopulaa kasvukeskuksissa”, Elon projektijohtaja Antti Pyötsiä kertoo.

Hankkeessa hyödynnetään laajasti tietomallintamista. ”Kaikki suunnitelmat arkkitehtisuunnittelusta talotekniikkaan on toteutettu mallintamalla, ja työmaalla käytetään tietomallia muun muassa aikataulu- ja materiaalisuunnittelussa”, kertoo työpäällikkö Marko Haapalainen Skanska Talonrakennuksesta.

Lisätietoja:

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, projektijohtaja Antti Pyötsiä, puh. 020 703 5362
Skanska Talonrakennus Oy, suunnittelujohtaja Pekka Sokka, puh. 040 500 1248