Oktantti NY palkittiin parhaana yrityspotentiaalina Uskalla yrittää -kilpailussa

20.4.2017

Oktantti NY, jonka tiimi tulee Åbo Akademista ja Turun yliopistosta, voitti työeläkeyhtiö Elon nimikkopalkinnon valtakunnallisessa Uskalla yrittää -kilpailussa. Unelmat Eloon -palkinto annettiin korkea-asteen oppilaitosten sarjassa kilpailleelle yritykselle, jolla oli tuomariston mielestä eniten potentiaalia menestyä yrityksenä. Valintaperusteena oli mm. se, että yrityksen jäsenillä on halu ja tavoite jatkaa toimintaa myös ohjelman päätyttyä.

Oktantti NY on rakentamassa ensimmäistä vain merenkulun toimijoille suunnattua työnvälitysportaalia, joka helpottaa varustamojen ja työntekijöiden kohtaamista.

Vuosittaisen Uskalla yrittää -kilpailun tavoitteena on, että nuoret pystyvät matalalla kynnyksellä kokeilemaan yrittäjyyttä. Kilpailun järjestää Nuori Yrittäjyys ry.

Työeläkeyhtiö Elo on Nuori Yrittäjyys ry:n pääyhteistyökumppani. Yhteistyön tavoitteena on antaa 7–25-vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä ja oppia työelämätaitoja oman toiminnan kautta jo kouluaikana.

– Yrittäjien työeläkeyhtiönä haluamme olla tukemassa yrittäjyyden edistämistä. Näin olemme mukana rakentamassa Suomelle hyvää tulevaisuutta, jonka edellytyksenä on se, että Suomessa on työtä. Sitä varten tarvitsemme menestyviä yrityksiä ja hyviä yrittäjiä. On tärkeää, että uskallusta ja osaamista yrittäjyydelle rakennetaan oppilaitoksissa peruskoulusta lähtien, sanoo johtaja Matti Carpén työeläkeyhtiö Elosta.

– On upeaa nähdä, kuinka luovia suunnitelmia ja elinkelpoisia liikeideoita kilpailijoilta löytyi. Useiden vakuuttavien finalistien joukosta Oktantti NY erottui suuntaamalla palvelunsa hyvin rajatulle ja erikoisosaamista vaativalle kohderyhmälle. Näin asiakkaiden tavoittaminen on realistista ja liiketoiminnan potentiaalinen kannattavuus on helposti perusteltavissa, Carpén kertoo.

Uskalla yrittää -kilpailuun osallistui kaikkiaan 112 nuorten yritystä eri puolilta Suomea.

Lisätietoa kilpailusta sekä tiedot finalisteista ja muista palkituista yrityksistä löytyvät Nuori Yrittäjyys ry:n sivuilta.

Lisätietoja saat Elon markkinointijohtaja Joni Tikkaselta, puh. 020 703 5420