Positiivisen palautteen puolesta, koulukiusaamista vastaan

10.2.2017

Oppilaiden positiivinen vuorovaikutus, hyvä luokkahenki ja kiusaamisen vähentäminen ovat tavoitteena työeläkeyhtiö Elon kampanjassa, joka tarjoaa sadan suomalaisen koululuokan käyttöön vuodeksi Mightifier-sovelluksen.

Elo ja Migghtifier toimivat positiivisen palautteen puolesta, koulukiusaamista vastaan

Mightifierin avulla oppilaat antavat toisilleen säännöllisesti positiivista palautetta ja oppivat, kuinka hyvältä tuntuu niin hyvän palautteen saaminen kuin myös sen antaminen. Sovellusta käyttäneiden lasten mukaan parasta Mightifierissa on se hetki, kun näkee itse antamansa palautteen ilahduttavan toista.

Positiiviseen psykologiaan ja vahvuusteoriaan perustuva Mightifier on kehitetty yhdessä suomalaisten opettajien ja lasten kanssa. Sovelluksen pilottikäytössä on huomattu, että jo viikoittainen Mightifierin käyttö lisää nopeasti oppilaiden itsetuntoa, parantaa luokan ilmapiiriä ja vähentää levottomuutta ja kiusaamista.

”Suomen juhlavuoden kunniaksi tarjoamme Mightifierin käyttömahdollisuuden sadalle suomalaiselle luokalle. Jotta myös Suomen seuraavat sata vuotta olisivat myönteisen kehityksen aikaa, tarvitsemme itseensä ja tulevaisuuteensa uskovia nuoria. Mightifierilla tuemme lapsia ja nuoria omien ja toistensa vahvuuksien tunnistamisessa ja positiivisen palautteen antamisessa. Uskomme sen olevan keino parantaa niin koulujen ilmapiiriä kuin oppimistuloksia”, kertoo Elon toimitusjohtaja Satu Huber.

Miten luokat pääsevät mukaan?

Tunnetko luokan, jonka toivoisit voivan kehittyä sosiaalisten taitojen mestariksi kohottaen samalla luokkahenkeä? Työeläkeyhtiö Elo ja Mightifier haastavat kaikki Suomen peruskoulujen 3.–6.-luokat harjoittelemaan positiivisen palautteen antamista ja vuorovaikutustaitoja. Tarjoamme sadalle suomalaiselle koululuokalle Mightifierin ilmaiseksi käyttöön vuoden ajaksi.

Mukaan voi hakea luokkansa puolesta kuka tahansa Suomessa toimiva 3.–6.-luokka-asteen opettaja. Luokalla täytyy olla mahdollisuus käyttää joko Android- tai iPad-tabletteja. Ohjelmaan valitaan erikokoisia, erityyppisiä ja eri puolilla Suomea toimivia luokkia kaikilta neljältä luokka-asteelta.

Mightifieria voi käyttää joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Mightifierin ja Elon työntekijöistä koottu raati valitsee kriteerien mukaisesti ohjelmaan pääsevät sata luokkaa.

Hakemuksessa pyydetään opettajia perustelemaan tiiviisti, miksi juuri heidän luokkansa pitäisi päästä mukaan ohjelmaan. Toivomme, että hakijat avaavat lyhyesti luokkansa tarvetta Mightifierin kaltaiselle sovellukselle. Lisäksi voi kertoa, millaisia asioita Mightifierin toivotaan tuovan luokkaan.

Hakuaikaa luokilla on 16.2.2017 saakka. Valituille luokkien opettajille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti 1.3.2017 mennessä.

Täytä hakemuslomake > 

Elo: markkinointijohtaja Joni Tikkanen, puh. 040 8380 822, joni.tikkanen(a)elo.fi
Mighty United: toimitusjohtaja Mervi Pänkäläinen, puh. 0400 885221, mervi(a)mightifier.com

http://mightifier.com