Elo rakennuttaa asuntoja Vantaan Myyrmannin läheisyyteen uudistuvalle Kilterinmäelle

26.6.2019

Elo ja Skanska ovat sopineet 95 vuokra-asunnon rakentamisesta Vantaan Kilterinmäen alueelle lyhyen matkan päähän kauppakeskus Myyrmannista. Tornitalosta tulee lähiympäristönsä korkein rakennus.

Havainnekuva Vantaan Kilterinkujalle rakennettavasta kerrostalosta.

Kuva: Sweco Arkkitehdit

As. Oy Vantaan Kilterinkuja 4:n korkeammassa torniosassa on 13 ja matalammassa osassa viisi kerrosta. Kilterinkujan rakennus sijoittuu tontille, jonka vieressä sijaitsevassa rakennuksessa ovat muun muassa Vantaan tanssiopiston tilat. Paikalla on ennen sijainnut nyt jo pois purettu, vuodelta 1979 peräisin ollut Imatran Voiman toimitilarakennus. Samalle alueelle on paraikaa rakenteilla myös muita asuntohankkeita. Kilterinkaareen, Kilterinrinteeseen, Kilterinkujaan ja Leirimäenpolkuun rajoittuvalle alueelle tulee kaikkiaan noin 250 asukasta.

Korttelialueen uudistumisen taustalla on Elon käynnistämä asemakaavamuutos, jonka seurauksena Kilterinmäen aluetta muutetaan liike- ja teollisuusalueesta asuinkäyttöön. Länsi-Vantaan suurin aluekeskus ja lähes 16 000 asukkaan Myyrmäki uudistuu ja täydentyy lähivuosien aikana muutenkin uusilla kerrostaloilla ja palveluilla.

”Kilterinkuja 4:n rakennuttaminen on Elon Myyrmäessä käynnistämän kiinteistökehityshankkeen ensimmäinen vaihe. Myös naapurikorttelissa on asemakaavamuutos meneillään ja sinne Elolla on tarkoitus rakennuttaa noin 150 vuokra-asuntoa omaan omistukseensa. Vuokra-asuntojen lisäksi kortteleihin tulee kaikkiaan yli 300 omistusasuntoa. Myyrmäen alue sopii erinomaisesti tavoitteeseemme rakennuttaa lisää vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudulle”, kertoo projektinjohtaja Antti Pyötsiä Elosta.

Alueen asukkaille on tarjolla erinomaiset palvelut, sillä Myyrmannin kauppakeskukseen Rajatorpantien toiselle puolelle on vain kivenheiton matka.

Kilterinkujan hanke on jatkoa Skanskan ja Elon yhteistyölle, joka on jatkunut jo pitkään. Skanska on toteuttanut aikaisemmin Elolle asuntohankkeita esimerkiksi Keravalle ja Espooseen.