Liisamari Krüger on nimitetty Elon ylilääkäriksi

28.3.2019

Liisamari Krüger aloittaa työeläkeyhtiö Elon ylilääkärinä 1.4.2019 alkaen. Krüger raportoi tehtävässään toimitusjohtaja Satu Huberille.

”Liisamari Krügerillä on vahvaa vakuutuslääketieteellistä asiantuntijuutta ja kokemusta”, toteaa Elon toimitusjohtaja Satu Huber. ”Lisäksi hänen osaamisensa on omiaan auttamaan asiakkaitamme työkyvyttömyysriskien hallinnassa ja vahvassa työkykyjohtamisessa tiiviissä yhteistyössä muiden Elon lääkäreiden ja asiantuntijoiden kanssa.”

Krüger siirtyy Eloon työeläkevakuutusyhtiö Varmasta. Hänellä on fysiatrian erikoislääkärin tutkinto sekä vakuutuslääketieteen erityispätevyys. Asiantuntijalääkärin tehtävien lisäksi Krüger on tehnyt potilastyötä niin julkisen kuin yksityisen terveydenhuollon palveluksessa.

”Vuonna 2018 työkyvyttömyyseläkkeitä myönnettiin 7,4 prosenttia edellisvuotta enemmän”, sanoo Krüger. ”Tällä hetkellä nuorten mielenterveyden sairaudet erottuvat työelämästä jääneiden joukosta huolestuttavalla tavalla. Moni on pudonnut pois työelämästä jo ennen kuin oma työura on päässyt edes kunnolla alkuun. On tärkeää löytää syitä mielenterveyden ongelmien kasvuun ja sitä kautta myös oikeita keinoja vaikuttaa asiaan, jotta suunta muuttuu.”

Krüger seuraa tehtävässä lääketieteellistä johtajaa Maarit Gockelia. Krüger ottaa Gockelin tehtävät hoitaakseen erikseen sovittavana ajankohtana perehdytysajan jälkeen. 15 vuotta Elon ja edeltäjäyhtiön lääketieteellisenä johtajana työskennellyt Gockel jää eläkkeelle kesän jälkeen.

Lisätietoja:

Hilkka Malinen, henkilöstöjohtaja, puh. 020 703 5687

Kristiina Nieminen, viestinnän suunnittelupäällikkö, puh. 040 586 8778, kristiina.nieminen@elo.fi