Työnantaja, tarkista onko tulorekisteriin muodostunut tuplailmoituksia

18.4.2019

Tulorekisteriin on tallentunut joissakin tilanteissa samoja palkkatietoilmoituksia useaan kertaan. Tällöin muodostuu niin sanottuja tuplailmoituksia, joilla on sama maksupäivä, palkanmaksukausi, maksaja ja tulonsaaja sekä samat tulolajit ja määrät. Tulorekisterin ilmoituksilla on vaikutuksia maksuihin ja etuuspäätöksiin, joten ilmoitusten on tärkeää olla oikein tulorekisterissä.

Ilmoitukset ja niiden lukumäärän voit tarkistaa tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa www.tulorekisteri.fi. Omassa palkanlaskentaohjelmassa tietoa moninkertaisista palkkatietoilmoituksista ei välttämättä näy, joten kirjaudu palveluun ja tarkista, onko ylimääräisiä ilmoituksia muodostunut. Jos sähköisessä asiointipalvelussa on ylimääräisiä ilmoituksia, mitätöi tulorekisteristä tilanteen mukaan joko yksittäinen ilmoitus tai koko aineisto. Näin mitätöit ylimääräisen ilmoituksen tulorekisteristä. Huomaa, että tarvittaessa tilitoimistolla on oltava valtuudet tehdä ilmoitusten mitätöinti.

Tieto mitätöinnistä välittyy Eloon ja korjaamme maksuja sen mukaisesti. Jos olet jo saanut laskun virheellisistä palkoista (lasku päivätty ennen kuin olet tehnyt mitätöinnin), pyydämme huomioimaan, että kyseinen lasku tulisi maksaa kokonaisuudessaan. Mitätöinnistä muodostuva hyvitys käytetään vasta seuraaville laskuille.

Ota tarvittaessa yhteyttä palkkahallintojärjestelmäsi toimittajaan. Ohjelmistotoimittajat neuvovat omien ohjelmistojensa käytössä sekä siinä, miten aineiston tila tarkistetaan ja miten käsittelypalautteet luetaan. Tulorekisterin asiakaspalvelu neuvoo tarvittaessa tuplailmoituksiin liittyvissä tilanteissa.


Lisätietoja:

Katso videolta, miten mitätöit

Lue tulorekisterin uutisesta miksi tuplailmoituksia muodostuu