Miten tulorekisteri näkyy työntekijälle?

Tulorekisterin kansalaiskuva

Tulorekisterin käyttöönotto ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Vuoden 2019 aikana pääset katsomaan omia, käytännössä reaaliaikaisia tulotietojasi, tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun kautta. Tulorekisterissä ei kuitenkaan ole tietoja 1.1.2019 edeltävältä ajalta.

Saat työeläkeotteen jatkossakin. Tiedot työeläkettä kartuttavista työsuhteistasi, yrittäjätoiminnastasi, sosiaalietuuksistasi ja tutkinnoistasi näet jatkossakin omalta työeläkeotteeltasi. Työeläkeotteesi voit tarkistaa milloin vain kirjautumalla verkkopankkitunnuksillasi osoitteessa www.elo.fi /elakepalvelu. Työeläkeotteelle tiedot eivät päivity reaaliaikaisesti vaan edeltävän vuoden tiedot ovat tarkistettavissa seuraavan vuoden huhtikuuhun mennessä.

Tiedon käyttäjillä, kuten Elolla, on oikeus saada tietoja tulorekisteristä vain, jos käyttäjällä on tietoon oikeus lainsäädännön perusteella.Tulorekisterissä olevia henkilötietoja säilytetään ja niitä käsitellään ns. korotetun tietoturvatason ympäristössä.

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.