Postin lakko hidastaa postin kulkua. Verkkopalvelussa voit hoitaa vaivattomasti vakuutus- ja eläkeasiasi niin lakon aikana kuin sen jälkeenkin.

Lisätietoja uutisessa >

Miten tulorekisteri näkyy työntekijälle?

Tulorekisterin kansalaiskuva

Tulorekisterin käyttöönotto ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Pääset katsomaan omia, käytännössä reaaliaikaisia tulotietojasi, tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun kautta. Tulorekisterissä ei kuitenkaan ole tietoja 1.1.2019 edeltävältä ajalta. Jos havaitset tulorekisterissä olevissa tiedoissasi virheen tai puutteen, ole yhteydessä työnantajaasi asian korjaamiseksi.

Saat työeläkeotteen jatkossakin. Tiedot työeläkettä kartuttavista työsuhteistasi, yrittäjätoiminnastasi, sosiaalietuuksistasi ja tutkinnoistasi näet jatkossakin omalta työeläkeotteeltasi. Työeläkeotteesi voit tarkistaa milloin vain kirjautumalla verkkopankkitunnuksillasi osoitteessa www.elo.fi /elakepalvelu.

Sähköisellä työeläkeotteella vuoden 2018 tiedot ovat tarkistettavissa huhtikuuhun mennessä. Vuoden 2019 tiedot päivittyvät tulorekisteristä otteelle lähes reaaliaikaisesti.

Tiedon käyttäjillä, kuten Elolla, on oikeus saada tietoja tulorekisteristä vain, jos käyttäjällä on tietoon oikeus lainsäädännön perusteella. Tulorekisterissä olevia henkilötietoja säilytetään ja niitä käsitellään ns. korotetun tietoturvatason ympäristössä.

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.