Suoraan sisältöön

Kun työntekijä jää eläkkeelle

Työntekijän eläkkeelle jäämisestä on hyvä käydä avointa keskustelua työpaikalla. Näin vältytään siltä, että avainhenkilö siirtyy yllättäen nauttimaan eläkepäivistä. Työntekijä hakee eläkettä aina itse, mutta työntekijän eläkkeelle jäämiseen liittyy myös tehtäviä työnantajalle.

 

Työnantajan omasta oppaasta löydät tietoa, mitä jokaisen työnantajan olisi hyvä tietää toimenpiteistä työntekijän jäädessä vanhuuseläkkeelle. Nappaa opas käyttöösi >

 

Eläkkeen hakemisen vaiheet

1 Työntekijä selvittää tulevan eläkkeensä määrän ja hakee eläkettä.
Nämä hoituvat kätevästi Elon eläkepalvelussa. Vinkkaa palvelusta työntekijöillesi.

 

2 Työnantaja ilmoittaa palkkatiedot tulorekisteriin.
Työnantaja ilmoittaa ansiotiedot suoraan tulorekisteriin, myös työntekijän jäädessä eläkkeelle. Jos työntekijä on jäämässä vanhuuseläkkeelle, ansiotietojen lisäksi tulee ilmoittaa            tulorekisteriin myös työsuhteen päättymispäivä. Jos työsuhteen päättymisen jälkeen maksetaan ns. loppupalkka, ilmoita työsuhteen päättymispäivä samalla ilmoituksella loppupalkan kanssa. Jos taas ilmoitat ansioita eläkkeen alkamiskuukauden aikana useamman kerran, merkitse työsuhteen päättymispäivä jokaiseen ilmoitukseen. Huomaathan, että työsuhteen päättymispäivä on vapaaehtoinen tieto tulorekisterissä, mutta vanhuuseläkkeen myöntämistä varten tarvitsemme työsuhteen päättymispäivän. 

3Elo antaa eläkepäätöksen.
Eläkepäätös toimitetaan ainoastaan työntekijällesi. Päätöksen saatuaan hänen tulee toimittaa Eloon verokortti eläkettä varten.

Huomioithan myös nämä asiat:

Työnantajan kuvauksen toimittaminen Eloon

Toimita työnantajan kuvaus suojatulla yhteydellä osoitteeseen elakeasiakirjat@elo.fi. Lomakkeen voi toimittaa myös työntekijän täyttämän hakemuksen liitteenä.

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.

Tilaa uutiskirjeemme 

Voit tilata itsellesi

  • asiakkaiden uutiskirjeen
  • työkykyjohtamisen uutiskirjeen
  • tilitoimistojen uutiskirjeen.

     

Lue lisää ja tilaa >