Suoraan sisältöön

Mitä on työkykyjohtaminen?

Työkykyjohtaminen on ennakoivaa, tavoitteellista ja pitkäjänteistä toimintaa, jolla työpaikat edistävät työntekijöiden työkykyä ja esimiesten valmiuksia johtaa työtä.

Konkreettisesti työkykyjohtamisen vaikutukset näkyvät sairauspoissaolo- ja työkyvyttömyyskustannuksissa sekä yrityksen tuottavuudessa.

Elon palvelut helpottavat tiedolla johtamista ja auttavat yritystäsi tekemään vaikuttavia toimenpiteitä.

Kuvituskuva: Nuori nainen taluttaa polkupyörää pyöräilykypärä päässä kaupungissa

Työhyvinvointia ja tulosta työkykyjohtamisella 

Työkykyjohtamisen palvelut

Tarjoamme kaikenkokoisille ja eri kasvuvaiheissa oleville yrityksille kartoitustyökaluja, koulutuksia, ammatillista kuntoutusta ja asiantuntijatukea.

Työkalut yrityksesi käyttöön

Ikoni: kiintoavainOta käyttöösi tutkittuun tietoon perustuvia työkaluja hyvän arkijohtamisen tueksi. Työkalujemme avulla pystyt johtamaan yrityksesi työkykyasioita tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Työkalut auttavat yritystäsi työkykyriskien kartoittamisessa, työskentelyilmapiirin kehityksen arvioimisessa, varhaisen tuen mallin rakentamisessa, kehittämistarpeiden määrittelyssä ja hankesuunnitelmien rakentamisessa ja toteuttamisessa.

Työkykyjohtamisen koulutukset

ikoni: koulutusElon jatkuvasti päivittyvä työkykyjohtamisen koulutusten valikoima rakentuu ajankohtaisista työelämäteemoista ja asiakkaiden toivomista aiheista. Asiakkaillemme maksuttomat koulutukset tarjoavat tietoa ja työkaluja mm. esimiestyön haastaviin tilanteisiin, työntekijän varhaiseen tukeen ja valmentavaan johtamiseen.

Asiantuntijatuki

kuvitus: palaperin palaPaikalliset työkykyjohtamisen palveluidemme asiantuntijat ovat yritysjohdon kumppaneita työkykyjohtamisen kehittämisessä ja henkilöriskien hallinnassa eri puolilla Suomea. Asiakkaitamme palvelee lisäksi pienten ja keskisuurten yritysten tukemiseen erikoistunut pk-palvelu. Työkykyjohtamisen asiantuntijamme tavoitat parhaiten sähköpostiosoitteesta tyokykyjohtaminen@elo.fi, johon voit halutessasi jättää myös soittopyynnön.

Työkykyjohtamisen uutiskirje

kuvitus: uutiskirje @-merkkiTyökykyjohtamisen uutiskirjeessä jaamme tietoa ja käytännönläheisiä vinkkejä työkykyjohtamisen kehittämiseen. Kerromme asiakkaidemme kokemuksista sekä ajankohtaisista työkykyjohtamisen palveluistamme. Uutiskirje ilmestyy noin joka toinen kuukausi.

Työkykyjohtamisen artikkelit

Työkykyjohtamisen artikkeleistamme löydät hyödyllistä lisätietoa työkykyjohtamisesta sekä Elon palveluista.

Ammatillinen kuntoutus

Kuvitus: eläkkeet ja kuntoutus -osion ikoniAmmatillisen kuntoutuksen tavoitteena on tukea työntekijän työelämässä pysymistä sairaudesta huolimatta. Työntekijän työkyvyn oikea-aikaisesta tukemisesta hyötyy paitsi työntekijä, myös työnantaja ja koko työeläkejärjestelmä.

Tilaa uutiskirjeemme 

Voit tilata itsellesi

  • asiakkaiden uutiskirjeen
  • työkykyjohtamisen uutiskirjeen
  • tilitoimistojen uutiskirjeen.

     

Lue lisää ja tilaa >