Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Elon vakavaraisuus hyvällä tasolla koronakriisistä huolimatta

Koronavirus aiheutti alkuvuoden aikana osakemarkkinoilla poikkeuksellisen laskun kaikkialla maailmassa. Kaikkien suomalaisten eläkeyhtiöiden tuotot ja vakavaraisuus kärsivät tilanteesta. Elon vakavaraisuus on kriisistä huolimatta hyvällä ja turvaavalla tasolla.

Sijoitusmarkkinoiden historiallisen voimakkaan putoamisen takia Elon vakavaraisuusasema alitti 19.3.2020 yhdellä pisteellä Finanssivalvonnan valvontarajan 1,0 ollen 0,99. Vakavaraisuusasema kuvaa, paljonko riskiä on suhteessa riskinkantokykyyn. Elo laati Finanssivalvonnalle tervehdyttämissuunnitelman tilanteen korjaamisesta.

Jo seuraavana päivänä 20.3.2020 Elon vakavaraisuusasema nousi useamman pisteen ja vakavaraisuuspääoma palautui vakavaraisuusrajan yläpuolelle. Tämän jälkeen Elon vakavaraisuus on eri tunnusluvuilla mitattuna edelleen selvästi vahvistunut. Elon vakavaraisuusaste on pysynyt koko koronakriisin ajan, myös 19.3.2020, hyvällä tasolla. Elon eläkevarat ylittivät eläkevastuut tuolloin noin 14 prosentilla.

− Vakavaraisuutemme on hyvällä ja turvaavalla tasolla, mihin ovat vaikuttaneet sekä Elon omat toimenpiteet että markkinoiden yleinen nousu. Vakavaraisuusaste oli maaliskuun lopussa 116,6 prosenttia ja vakavaraisuuspääoma oli 1,2-kertainen vakavaraisuusrajaan nähden. Elon vakavaraisuus on maaliskuun lopun jälkeen edelleen parantunut merkittävästi, Elon toimitusjohtaja Satu Huber kertoo.

− Elo on vakavarainen yhtiö ja toimintakykymme on säilynyt hyvänä myös koronakriisin aikana. Kun työeläkeyhtiöt julkaisivat huhti-toukokuun vaihteessa ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa, Elon 31.3.2020 sijoitustuotto −9,5 % oli eläkeyhtiöiden kilpailijavertailussa toiseksi paras. Pitkän aikavälin tuotoilla mitattuna Elon 5 vuoden tuotot ovat työeläkeyhtiöiden parhaat ja 10 vuoden tuotoissa olemme jaetulla ykkössijalla, Huber toteaa.

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>