Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Elon vastuullinen sijoittaminen erinomaisella tasolla kansainvälisessä vertailussa

YK:n tukema vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) arvioi Elon vastuullisen sijoittamisen strategian ja hallinnon olevan edelleen erinomaisella A+-tasolla. Verrokkiryhmän mediaani oli A. Elo saavutti A+-tason vuonna 2016 ja on pitänyt erinomaisen tason samalla, kun kansainvälinen taso on yleisesti parantunut viime vuosien aikana.

Suorat osakesijoitukset saivat erinomaisen A+-arvosanan sekä vastuullisuuden integroimisessa sijoitusprosessiin (mediaani A) että aktiivisessa omistajuudessa (mediaani B). Elon luottoriskirahastosijoitusten arvosana nousi parhaaseen A+-kategoriaan (mediaani A) edelliseen PRI-arvioon verrattuna. Muiden omaisuusluokkien arvosana oli suoria infrasijoituksia lukuun ottamatta A.

– Edelliseen vuoteen verrattuna paransimme yleisten vastuullisuusperiaatteiden huomiointia rahastovalinnassa kehittämällä rahastojen due diligence -prosessia ja kehittämällä aktiivista omistajuutta suorissa osakesijoituksissa yhtiökokousäänestysten lukumäärää kasvattamalla sekä vaihtamalla valtakirjaneuvonantajaa pystyimme osallistumaan yhtiökokouksiin globaalisti laajemmin. Osallistuimme aktiivisemmin myös erilaisiin vaikuttamishankkeisiin yhteistyökumppaneidemme kanssa ja kehitimme ESG-tekijöiden seurantaa suorissa valtiolainasijoituksissa, kertoo osakesijoitusjohtaja Jukka Vähäpesola.

– PRI-raportointi on hyvä väline omien vastuullisuusprosessien nykytilan ja kehityksen seurantaan sekä niiden vertailuun suhteessa kansainvälisiin toimijoihin. Kansainvälisen tason vertailun kautta saamme myös arvokasta informaatiota vastuullisuuden kehitystyöhön laajasti. Kuluneen kahden vuoden aikana olemme keskittyneet ilmastoriskin arviointiin ja sen parempaan huomioimiseen sijoitusstrategiassa. Päivitämme ilmastostrategian loppuvuoden aikana, Vähäpesola jatkaa.

Elon PRI-raportti 2020 (PDF, englanniksi) >

Elo PRI scorecard 2020 (PDF, englanniksi) >

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>