Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Elon vuosi- ja vastuuraportti 2019 on julkaistu - haluamme tehdä vastuullista työtä kestävästi ja asiakkaitamme kuunnellen


Elon vuosi- ja vastuuraportti on julkaistu Elon verkkosivuilla. Sivustolta löytyy myös hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätös 2019 sekä selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä.

Uudistimme Elon strategian vuonna 2019. Vuosille 2020–2022 vahvistettu strategiamme pohjautuu toiminta-ajatukseemme, jonka mukaan olemme vastuullisesti asiakkaan eläkeasialla. Osana strategiatyötä analysoimme sitä, miten toimintaympäristömme ja asiakkaidemme odotukset muuttuvat. Kiteytimme visioksemme olla vaivattomin ja vakuuttavin – intohimoisesti arjessasi. Strategiset teemamme ovat vastuullisesti kilpailukykyinen, asiakaskokemus kilpailueduksi ja uudistuva osaaminen, jotka koskettavat kaikkia elolaisia, niin asiakas- kuin sijoitusliiketoimintaamme.

 

- Strategiatyön yhteydessä analysoimme toimintaympäristöämme, josta vastuullisuuden näkökulmasta olennaisia muutostekijöitä olivat ilmastonmuutos, työelämän murros, asiakastarpeiden muutos ja yhteiskunnan digitalisoituminen. Näiden pohjalta rakennamme uuden yritysvastuuohjelman vuonna 2020, sanoo viestinnästä, vaikuttamisesta ja lakiasioista vastaava johtaja Mika Ahonen.

 

Yhteiskunnan ja toimintaympäristömme muutos on jatkuvaa, joten myös odotukset toimintamme vastuullisuutta kohtaan kehittyvät. Olemme valmiita tarkistamaan toimintatapojamme ja tavoitteitamme, kun toimintaympäristömme ja sidosryhmiemme odotukset muuttuvat. Selvää kuitenkin on, että tuottavuuden, tehokkuuden ja taloudellisen turvan lisäksi me Elossa haluamme luoda yhdenvertaista ja kestävää työelämää sekä antaa oman panoksemme kestävän yhteiskunnan rakentamiseen.

- Sidosryhmien odotukset muuttuvat jatkuvasti ja meidän on niin kehitettävä vastuullisuuttamme kuin myös lisättävä vastuullisuusteoista kertomista, jotta meille syntyy eteenpäin suuntautuva dialogi niin asiakkaiden kuin muiden yhteistyökumppaniemme kanssa, kertoo vuosiraportoinnista viestinnän osalta vastaava viestinnän suunnittelupäällikkö Pia Kuorikoski.

Vuonna 2019 muun muassa uudistimme vastuullisen sijoittamisen ja omistajaohjauksen periaatteemme, käynnistimme yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuusohjelman sekä uudistimme sähkönhankintastrategiamme ja siirryimme tuulivoiman käyttöön.

Käytimme vastuullisuusraportoinnissa viitteellisesti Global Reporting Initiative (GRI) -viitekehystä nyt kolmatta kertaa. Vuosi- ja vastuuraportti 2019 sisältää TCFD:n mukaisen raportin ilmastonmuutokseen liittyvistä riskeistä ja mahdollisuuksista. Raportti sisältää arvion ilmastoasioiden huomioimisesta Elon hallinnossa, strategiassa ja riskienhallinnassa sekä ilmastoasioihin liittyvät tavoitteet ja mittarit.

Raportit julkaistaan englanniksi ja ruotsiksi huhtikuun puolivälissä.

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>