Suoraan sisältöön

Ota YEL-vakuutus helposti Elosta

Arjessa riittää tekemistä ja pohdittavaa ilman työeläkeasioitakin. Siksi me Elossa teemme niiden hoitamisesta niin helppoa, nopeaa ja joustavaa kuin mahdollista.
YEL-asiakkaan edut Elosta

Yrittäjä, tule Elon asiakkaaksi

Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä yli 40 prosenttia onkin valinnut Elon. Tervetuloa positiivisesti palvelevaan työeläkeyhtiöön!

Saat YEL-vakuutuksen helposti täyttämällä sähköisen vakuutushakemuksen. Kirjaudu henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteellasi tästä täyttämään YEL-hakemus. Jos sinulla on Y-tunnus, ota se esiin ennen hakemukselle kirjautumista. Olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja vakuutusta varten.

Haluatko, että soitamme sinulle?

Tarvitsetko apua YEL- tai TyEL-vakuutuksen hankkimiseen liittyvissä asioissa? Anna meidän auttaa, jätä yhteystietosi ja sinulle sopiva ajankohta, niin olemme sinuun yhteydessä.

Siirrä YEL-vakuutuksesi Eloon

Jos sinulla on jo voimassa oleva YEL-vakuutus toisessa yhtiössä, voit siirtää vakuutuksesi Eloon. Vakuutuksen siirtäminen on mahdollista tammi-, huhti-, heinä- tai lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen toimittamalla siirtohakemus meille viimeistään kolme kuukautta ennen kyseistä päivää. Hoidamme irtisanomisen edeltävään yhtiöön puolestasi.

Vakuutuksen siirrossa ja uusissa vakuutushakemuksissa sinua palvelevat myös vakuutuskumppanimme Fennia, LähiTapiola ja Turva. Voit ottaa vakuutuksen myös Polku-palvelussa tai Eezy laskutuspalvelun kautta.

Milloin tarvitset YEL-vakuutuksen?

Tarvitset yrittäjän eläkelain (YEL) mukaisen eläkevakuutuksen kuuden (6) kuukauden kuluessa yrittäjätoiminnan aloittamisesta.

Vakuutus kerryttää aikanaan maksettavaa eläkettä ja antaa taloudellista turvaa mahdollisen työkyvyttömyyden ja työttömyyden varalle. Se sisältää perheen toimeentuloa suojaavan perhe-eläketurvan ja vaikuttaa sosiaaliturvaan esim. Kelan myöntämiin sairaus- ja vanhempainpäivärahoihin.

Voit ottaa vakuutuksen takautuvasti kuluvalle ja kolmelle (3) edelliselle kalenterivuodelle. Vakuutus kannattaa kuitenkin ottaa ajoissa, sillä yli kuusi (6) kuukautta myöhässä otetusta vakuutuksesta voidaan periä korotettu maksu myöhästymisen ajalta.

Jos et ole varma kuuluuko sinun ottaa YEL-vakuutus, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja selvitetään tilanteesi yhdessä. Palvelemme arkisin klo 8.00 -16.30 numerossa 020 694 730.

 

Lue lisää YEL-vakuuttamisesta >

 

Yrittäjä, pidä huolta itsestäsi!

Hyväksy videoevästeet, jotta voit katsoa videon.

Me Elossa olemme apunasi

Annette LiusVerkkopalvelut ovat käytettävissä aina, kun sinulle sopii. TyEL- ja YEL-vakuutusasioissa tavoitat meidät numerosta 020 694 730 arkisin klo 8–16.30.