Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Työeläkeote

Tiedätkö tulevien eläke-eurojesi määrän? Oletko varmistanut, ettei eläketurvassasi ole aukkoja? Tarkista nyt työeläkeotteesi henkilöasiakkaan verkkopalvelussa.

Kirjaudu verkkopalveluun

Työeläkeotteen tarkistus

1. Tarkista työeläkeote huolellisesti

Jos tietosi ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos tiedoissasi on virhe tai puute, lähetä korjauspyyntö.

2. Varmista onko korjauspyyntö tarpeen

Vastaa muutamaan kysymykseen. Voit lähettää korjauspyynnön, jos tiedoissasi on korjattavaa. Käsittelyaika on noin 6 kuukautta ja saat kirjallisen vastauksen.

3. Valitse sähköinen työeläkeote

Ota käyttöösi sähköinen ote ja tarkista otteesi juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Sinulle ei lähetetä otetta enää postitse.

Sähköinen työeläkeote

Työeläkeotteen voit tarkistaa milloin vain sähköisesti henkilöasiakkaan verkkopalvelussa. Samalla voit valita käyttöösi sähköisen työeläkeotteen ja ilmoittaa mahdollisista työeläkeotteen virheistä tai puutteista.

Jos tarkistat työeläkeotteesi verkkopalvelussa maaliskuun jälkeen, et saa työeläkeotetta kuluvana vuonna enää postitse. Jos olet valinnut käyttöösi sähköisen työeläkeotteen, sinulle ei lähetetä otetta enää postitse.

Työeläkeote postitse kotiin

Työeläkeote lähetetään 17–69-vuotiaille Suomessa asuville henkilöille, jotka eivät vielä ole eläkkeellä ja työskentelevät yksityisellä alalla. Ote sisältää työskentelytiedot kuluvalta ja kuudelta edeltävältä vuodelta. Otteen lähettää se työeläkeyhtiö, jossa työskentelysi on ollut vakuutettuna edellisen vuoden lopussa. Jos työskentelysi on päättynyt jo aikaisemmin, työeläkeotteen lähettää viimeisin sinut vakuuttanut yhtiö.

Työeläkeotteen usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

sisältökuva
 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>