Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Työeläkeote

Sähköiseltä työeläkeotteelta löydät tiedot kaikista eläkettä kartuttaneista työsuhteista, yrittäjätoiminnasta ja etuuksista. Kirjaudu Elon henkilöasiakkaan verkkopalveluun >

Vuodesta 2022 alkaen kotiin postitettava työeläkeote sisältää tiedot vain kuluvalta sekä kuudelta edeltävältä vuodelta. Voit kuitenkin edelleen tarkastella koko työhistoriaasi sähköiseltä otteelta. Lue lisää Elon uutisesta >

Toimi näin:

1. Tarkista työeläkeote huolellisesti

Jos tietosi ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos tiedoissasi on virhe tai puute, lähetä korjauspyyntö.

2. Varmista onko korjauspyyntö tarpeen

Vastaa muutamaan kysymykseen. Voit lähettää korjauspyynnön, jos tiedoissasi on korjattavaa. Käsittelyaika on noin 6 kuukautta ja saat kirjallisen vastauksen.

3. Valitse sähköinen työeläkeote

Ota käyttöösi sähköinen ote ja tarkista otteesi juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Sinulle ei lähetetä otetta enää postitse.

Sähköinen työeläkeote

Työeläkeotteen voit tarkistaa milloin vain sähköisesti henkilöasiakkaan verkkopalvelussa. Samalla voit valita käyttöösi sähköisen työeläkeotteen ja ilmoittaa mahdollisista työeläkeotteen virheistä tai puutteista.

Jos tarkistat työeläkeotteesi verkkopalvelussa maaliskuun jälkeen, et saa työeläkeotetta kuluvana vuonna enää postitse. Jos olet valinnut käyttöösi sähköisen työeläkeotteen, sinulle ei lähetetä otetta enää postitse.

Työeläkeote postitse kotiin

Työeläkeote lähetetään 17–69-vuotiaille Suomessa asuville henkilöille, jotka eivät vielä ole eläkkeellä ja työskentelevät yksityisellä alalla. Ote sisältää työskentelytiedot kuluvalta ja kuudelta edeltävältä vuodelta. Otteen lähettää se työeläkeyhtiö, jossa työskentelysi on ollut vakuutettuna edellisen vuoden lopussa. Jos työskentelysi on päättynyt jo aikaisemmin, työeläkeotteen lähettää viimeisin sinut vakuuttanut yhtiö.

Ote lähetään vakuutetuille joka kolmas vuosi. Elo postittaa työeläkeotteet vuonna 2023 elo- ja lokakuun välisenä aikana. Otteen saavat touko-elokuussa syntyneet. Vuonna 1962 tai aiemmin syntyneille Elo lähettää otteen vuosittain.

Työeläkeotteen usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

sisältökuva
 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>