Suoraan sisältöön

Yrittäjä, mietityttääkö työtulojen tarkistaminen?

/ Artikkeli

YEL-lakiuudistuksen myötä eläkeyhtiö tarkistaa jatkossa YEL-vakuutettujen työtulot säännöllisesti. Elo on apunasi oman työtulosi arvioinnissa tilanteessa kuin tilanteessa.  Löydät työtulojen tarkistamisesta kattavasti tietoa sivuiltamme ja me olemme sinuun yhteydessä, jos työtulosi tarkistetaan myöhemmin tänä vuonna. 

Tiedotamme työtulojen tarkistamisesta kevään aikana kaikille asiakkaillemme

Tästä viikosta alkaen lähetämme asiakkaillemme viestiä koskien YEL-lakiuudistusta ja YEL-työtulojen tarkistamista. Viesti lähtee kaikille Elon YEL-vakuutetuille työtulosta ja asiakkuuden kestosta riippumatta.  Viesti ei edellytä asiakkailtamme mitään toimenpiteitä, vaan sen tarkoituksena on kertoa oleellisesta muutoksesta kaikille YEL-asiakkaillemme.

Työtulojen tarkistukset alkavat kesäkuussa

Varsinainen työtulojen tarkistaminen alkaa Elossa kesäkuussa ja jatkuu vuoden lopulle asti. Tämän vuoden aikana tarkistetaan ne alle 15 000 euron työtulot, joihin ei ole tehty olennaisia muutoksia kolmeen vuoteen. Edellytyksenä tarkistamiselle on myös se, että YEL-vakuutus on ollut voimassa vähintään kolme vuotta. Olemme erikseen yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden työtulot tarkistetaan ja ehdotamme uutta työtuloa. Samassa yhteydessä annamme selkeät ohjeet työtuloehdotukseen vastaamiseksi.

Voit arvioida työtulosi ajantasaisuutta työtulolaskurilla

Ajantasaisen työtulon määrittämisessä apunasi on Elon työtulolaskuri. Syöttämällä laskuriin toimialasi ja arvion liikevaihdostasi, näet niihin perustuvan työtulosuosituksen. Tämän suuntaa antavan suosituksen lisäksi laskuri näyttää työtulollesi liikkumavaran, jonka puitteissa työtulosi voi annetuilla tiedoilla vaihdella. Laskuri käyttää liikevaihtoarviota kuvaamaan yritystoimintasi laajuutta. Laskennassa käytetään työeläkeyhtiöiden yhteistä laskentapalvelua.

Löydät sivuiltamme kattavasti tietoa työtulojen tarkistamisesta

Olemme koonneet Elo.fi:n lakiuudistussivulle kattavasti tietoa työtulojen tarkistamisesta ja päivitämme sivuille ajankohtaista tietoa jatkuvasti. Tutustu lakiuudistussivuun ja ole meihin yhteydessä, jos et löydä sivulta vastausta sinua askarruttavaan asiaan. 

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>