Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Autamme yritystänne tiedolla johtamisessa

nuori mies fläppitaululla

Onnistunut työkykyjohtaminen pohjautuu säännölliselle ja jatkuvalle yrityksen työkyky- ja työkyvyttömyysriskien arvioinnille.

Yrityksessä on hyvä pohtia, millaiset ovat liiketoiminnan ydin, nykytila ja strategiset tavoitteet sekä muuttuva toimintaympäristö? Miten liiketoiminnan nykytila ja tavoitteet vaikuttavat työhön, työkykyyn ja työkyvyttömyysriskeihin?

Lisäksi on tärkeä arvioida yritykseen kertyvää työkyvystä ja sen riskeistä kertovaa dataa ja tutkia myös työkykyä tukevien prosessien laatua.  

Kartoita riskit

Elon asiakkaana saat käyttöösi useita erilaisia työkaluja työkyky- ja työkyvyttömyysriskien kartoittamiseen yrityksessäsi. Nykytilanteen kartoitus kannattaa, sillä se auttaa suuntamaan toimenpiteet sinne, missä niitä eniten tarvitaan. 

Työkykyjohtamisen riskimittari kartoittaa yrityksesi henkilöstöön ja toimintatapoihin liittyviä riskejä. Vastattuasi kysymyksiin saat palautteena raportin yrityksen nykytilasta sekä yksilöidyt kehittämisehdotukset työkyvyn johtamiseen ja työkyvyttömyysriskien hallintaan. Työkalun avulla pystyt kohdistamaan toimenpiteet ennakoivasti sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Kartoitus on tarkoitettu yrityksen johdon tai HR-vastaavien täytettäväksi ja vie aikaa vain noin 10 minuuttia. 

Tutustu riskimittariin

Laajemman riskienkartoitustyökalumme Työkykyjohtamisen nykytilan kartoituksen saat käyttöösi kirjautumalla Elon verkkopalveluun

Työyhteisömittari on henkilöstökysely, joka koostuu viidestä osa-alueesta: oma työni, työyhteisön toimivuus, lähiesihenkilöni toiminta, osaaminen ja uudistuminen sekä toimintakyky ja voimavarat.  

Pääset seuraamaan kyselyn edistymistä ja lataamaan itsellesi tulosraportit. Vastauksia voi tarkastella tiimeittäin tai koko yrityksen tasolla ja vertailuaineistoa kertyy myös toimialakohtaisesti. Myöhemmin, kun kysely on ehditty toteuttaa useampaan kertaan, yrityksesi pystyy kätevästi vertailemaan tuoreita tuloksia aikaisempiin omiin tuloksiin. 

Pulssimittari

Pulssimittari koostuu neljästä eri kysymyspatteristosta, joilla mittaat johtamisen laatua, yrityksen muutostilannetta, henkilöstön työkykyä ja työn psykososiaalisia kuormitustekijöitä. 

Pulssimittari antaa ajankohtaista ja reaaliaikaista tietoa henkilöstön tilanteesta, jota voidaan hyödyntää päätöksenteossa, johtamisessa ja kehittämisessä. Mittari mahdollistaa nopean reagoinnin ja korjaavien toimenpiteiden tekemisen, jos henkilöstön työkyvyssä tai sitoutumisessa havaitaan ongelmia tai muutoksia.  

Pulssimittarin saat käyttöösi olemalla yhteydessä yrityksenne yhteyshenkilöön tai asiakaspalveluumme osoitteessa tyokykyjohtaminen(at)elo.fi 

Data- ja analytiikkatyökalut auttavat työkyvyttömyysriskien tunnistamisessa  

Verkkopalvelustamme löydät yrityksen työeläkevakuutukset, kuntoutus- ja eläkeasiat sekä työkykyjohtamisen työkalut. Työkalujemme avulla pystyt johtamaan yrityksesi työkykyasioita tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Verkkopalvelun työkalut auttavat yritystäsi kehittämistarpeiden määrittelyssä ja hankesuunnitelmien rakentamisessa ja toteuttamisessa. 

Verkkopalvelun avulla tunnistat ja ennakoit työkyvyttömyysriskejä herätteiden avulla. Saat automaattihälytykset kohonneesta työkyvyttömyysriskistä ja niistä aiheutuvien kustannuksen noususta. Lisäksi löydät verkkopalvelusta käytännön toimintasuositukset erilaisiin tilanteisiin. Näiden avulla voidaan ennaltaehkäistä riskien konkretisoituminen ja säästää myös merkittävästi kustannuksissa. 

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>