Suoraan sisältöön

Elo sijoittaa kuuteen pohjoismaiseen tuulivoimapuistoon

Elo on sijoittanut rahaston kautta kuuteen pohjoismaiseen tuulivoimapuistoon, joista yksi on närpiöläinen Kalax. Kaupan toteutumisen jälkeen Elolla on sijoituksia yhteensä  yhdessätoista tuulipuistossa.

Elo on yksi kolmesta sijoittajasta Credit Suisse Energy Infrastructure Partnesin (CSEIP) hallinnoimassa rahastossa ja omistaa kaupan jälkeen noin 20 prosenttia tuulivoimapuistokokonaisuudesta. CSEIP:n rahasto on ostanut Fortumilta 80 prosentin osuuden kuudesta tuulivoimapuistosta. Kaupan velaton arvo on noin 250 miljoonaa euroa. Muut sijoittajat ovat eurooppalaisia instituutiosijoittajia.

Kauppaan sisältyvät tuulivoimapuistot ovat Nygårdsfjellet ja Ånstadblåheia Norjassa, Solberg Ruotsissa sekä rakenteilla oleva kotimainen Kalaxin tuulivoimapuisto Närpiössä. Lisäksi rahaston kautta on tavoitteena ostaa osuudet kahdesta tuulivoimalaitoksesta. Näistä toinen on rakenteilla Sørfjordissa Norjassa ja toinen puolestaan myöhemmin rakennettava Sävar Ruotsissa. Näiden tuulivoimapuistojen kapasiteetti on yhteensä noin 500 MW:ia.

”Toiminnassa olevien Norjan ja Ruotsin puistojen osalta saamme välitöntä kassavirtatuottoa sijoittajille, joka osaltaan mahdollistaa myös kotimaisen puiston rakentamisen. Tuulivoimapuistot ovat solmineet pitkät kaupalliset sähkönmyyntisopimukset, jotka mahdollistavat tasaisen ja sovitun tulon. Puistot eivät ole sähkönsyöttötariffin (takuuhintajärjestelmän) piirissä, jolloin ne eivät aiheuta veronmaksajille lisäkustannuksia”, toteaa Elon salkunhoitaja Jan Schulman.

Kalaxin tuulivoimapuistoa rakennetaan parhaillaan Närpiöön ja sen on määrä valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä. Kalaxin teho on 90 MW ja sen tuotanto vastaa noin 65.000 kotitalouden vuosittaista käyttösähkön kulutusta.

”Elo on jo aiemmin sijoittanut uusiutuvaan energiaan Pohjoismaissa, jossa ilmastotavoitteet ovat erittäin tavoitteelliset. Kannattavan kasvun lisäksi Eloa houkuttelee alan hiilineutraalius”, summaa Elon pääomasijoitusjohtaja Karita Meling.

Elo on sijoittanut yhteensä yhteentoista tuulipuistoon Pohjoismaissa ja niiden yhteisteho tulee olemaan noin 1 800 MW.

Lisätietoja:

Jan Schulman, salkunhoitaja, Elo

jan.schulman@elo.fi 

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>