Suoraan sisältöön

Elon toimistolle Tapiolaan aurinkovoimala – ”Tiukensimme entisestään energiansäästötavoitetta”

/ Uutinen

Aurinkopanelit
Aurinkopaneelit valmiina vastaanottamaan auringonsäteitä Tapiolassa, Elo-talon katolla.

 

Työeläkeyhtiö Elon pääkonttorille Espooseen rakennetaan aurinkovoimala. Elo-talon voimala on konkreettinen toimenpide Elon energiatehokkuustavoitteiden saavuttamisessa.

Elon pääkonttorille rakennettava aurinkovoimala on neljäs Elon toimitilakiinteistöön tehtävä voimala. Aurinkovoimaloita on aiemmin rakennettu Myyrmäen Virtataloon ja Tampereen Dynamoon. Pasilan Visioon aurinkovoimala on rakenteilla. 

– Ympäristötavoitteet ovat nykyisin aina esillä, kun puhutaan asuntojen tai toimitilojen ylläpidosta. Niin myös Elossa. Aurinkovoimaan panostaminen on ollut meille selvä ratkaisu. Jos rakentaminen on teknisesti mahdollista, lähdemme tietenkin hyödyntämään uusiutuvaa energiaa, kertoo Elon energia- ja ylläpitopäällikkö Kimmo Ruokoniemi.

Panostaminen aurinkovoimaan on yksi niistä toimenpiteistä, joilla edistetään Elon energiatehokkuustavoitteita. Elo on sitoutunut energiatehokkuussopimuksiin ja asettanut tarkat energiansäästötavoitteet.

Elossa on asetettu tavoitteeksi vähentää energiankulutusta 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Vähennys tapahtuu vuoden 2017 mitatusta kulutustasosta.

– Elon ympäristötavoitteet ovat tiukat. Päätimme mittausjakson aikana vielä tiukentaa energiansäästötavoitetta. Aiomme vähentää lämmönkäyttöä 10 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Sähkönkulutuksen osalta olemme sitoutuneet 5 prosentin vähennykseen. Näissä lisätavoitteissa vertailuvuotena on 2019 ja työssä ollaan jo pitkällä.

Ruokoniemen mukaan energiankäytön vähentäminen on monien asioiden summa. Esimerkiksi Elon omistamiin asuntoihin asennetaan antureita, joiden avulla asuntojen lämpötiloista ja kosteudesta saadaan reaaliaikaista tietoa. Tätä tietoa käytetään myös lämmityksen säätöön. Samalla myös mahdollisiin ongelmatapauksiin voidaan puuttua nopeammin. 

– Kaikkien tehtyjen toimenpiteiden täytyy olla paitsi ympäristön kannalta järkeviä, myös taloudellisesti kannattavia. Kiinteistöjen ylläpitoon tehtävien asioiden on parannettava sijoitusten tuottoa ja nostettava kiinteistön arvoa. Esimerkiksi jätehuollon osalta olemme suunnittelulla saaneet vähennettyä keräyskertoja, mikä on tuonut paitsi ympäristöllistä niin myös taloudellista hyötyä. Nämä tekijät kulkevat usein rintarinnan.

 

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>