Suoraan sisältöön

Eläkkeensaajien vuosittaisten ilmoituskirjeiden postitus on alkanut – eläkkeen indeksikorotusta ei tarvitse hakea

/ Uutinen

Elon eläkkeen- ja etuudensaajien vuosittaisten ilmoituskirjeiden postitus on alkanut. Saat ilmoituskirjeesi viimeistään tammikuussa. Jos olet valinnut sähköisen asioinnin, saat meiltä tekstiviestin, kun kirjeesi on luettavissa verkkopalvelussamme.

Ilmoituskirjeet sisältävät tiedot tänä vuonna maksetun eläkkeen tai etuuden määrästä, suuruus vuonna 2023 sekä tulevat maksupäivät.

Lisätietoja kirjeestä löydät osoitteesta www.elo.fi/ilmoituskirje. Samasta osoitteesta pääset myös kirjautumaan verkkopalveluumme.

Indeksikorotus tehdään eläkkeisiin automaattisesti

Eläkkeensaajat saavat tammikuusta 2023 alkaen eläkkeeseensä 6,8 % korotuksen. Korotus koskee kaikkia työeläkkeensaajia eläkelajista riippumatta – myös kuntoutusrahan saajia. Korotus tehdään automaattisesti eikä sitä tarvitse itse hakea. 

Henkilöasiakkaan verkkopalvelussa indeksikorotettu eläkkeen määrä on nähtävilläsi 22.12.2022 alkaen. Pääset kirjautumaan verkkopalveluumme osoitteessa www.elo.fi/ilmoituskirje. Elon verkkosivuilla on myös chatbot, jonka laskurilla voit arvioida indeksin vaikutuksen maksussa olevaan eläkkeeseesi.

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>