Suoraan sisältöön

Postitse jaettava työeläkeote uudistuu: otteella jatkossa vain viimeisimpien vuosien tiedot

/ Uutinen

 

Työeläkeotteen tiedot ovat tärkeitä kaikille työikäisille suomalaisille. Ote sisältää tiedot työeläkettä kerryttäneistä työsuhteista, yrittäjäjaksoista ja etuuksista.

Postitse jaettava paperinen työeläkeote uudistuu vuonna 2022. Tästä vuodesta alkaen paperinen työeläkeote sisältää tietoja vain kuluvan sekä kuuden edellisen vuoden ajalta. Aiemmin ote on sisältänyt tiedot koko työuran ajalta.

Koko työuran aikaiset tiedot edelleen tallessa

Tiedot kaikesta eläkettä kartuttaneesta työskentelystä sekä etuuksista ovat edelleen tallessa. Koko työuran aikaiset tiedot ovat katsottavissa sähköiseltä työeläkeotteelta. Elon asiakkaana pääset tarkistamaan sähköisen otteen henkilöasiakkaan verkkopalvelusta.

Tarkistamalla sähköisen työeläkeotteen pysyt kartalla tulevasta eläketurvastasi. Jos huomaat otteella virheitä tai puutteita, voit ilmoittaa myös niistä kätevästi verkossa.

Elo postittaa työeläkeotteita elokuusta 2022 alkaen

Paperinen työeläkeote lähetetään tänä vuonna tammi-huhtikuussa syntyneille sekä kaikille vuonna 1962 ja sitä ennen syntyneille. Paperista otetta ei lähetetä sellaisille henkilöille, jotka ovat valinneet käyttöönsä sähköisen työeläkeotteen tai käyneet tarkistamassa sähköisen työeläkeotteen kuluvan vuoden aikana.

Paperisia työeläkeotteita lähetetään postitse Elosta elokuun ja marraskuun välisenä aikana.

Etkö halua enää paperipostia? Valitse sähköinen työeläkeote

Valitse sähköinen työeläkeote ja voit tarkistaa otteen tiedot silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Muistutamme sähköisen otteen valinneita tekstiviestillä työeläkeotteen tietojen tarkistamisesta.

Voit valita käyttöösi sähköisen työeläkeotteen henkilöasiakkaan verkkopalvelussa. Kirjaudu palveluun ja tarkista ote ”Työeläkeote ja eläkearvio” -välilehdellä.

Lisätietoa uudistuksesta löytyy Eläketurvakeskuksen sivuilta.

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>