Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Vuoden 2024 työeläkevakuutusmaksut on vahvistettu

/ Uutinen / Työnantaja

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut vuoden 2024 työeläkevakuutusmaksut. Työntekijän eläkevakuutuksen (TyEL) keskimääräinen perittävä maksu pysyy ensi vuonna lähes samana kuin kuluvana vuonna ja on 24,81 prosenttia palkkasummasta. Keskimääräinen TyEL-maksu kuvaa maksutasoa yleisesti ja Elon asiakkaana näet arvion omasta maksuprosentistasi Elon verkkopalvelun maksuarviolta. 

TyEL-vakuutusmaksusta huolehtii työnantaja, joka pidättää työntekijän maksuosuuden työntekijän palkasta. Työntekijän palkasta pidätettävä TyEL-maksun osuus on ensi vuonna samansuuruinen kuin tänä vuonna eli 7,15 prosenttia alle 53-vuotiailla ja yli 62-vuotiailla sekä 8,65 prosenttia 53–62-vuotiailla.

Sopimustyönantajien TyEL-perusmaksu on ensi vuonna 25,12 prosenttia työntekijöiden palkasta. Perusmaksun lisäksi TyEL-maksuun sisältyy työeläkeyhtiökohtainen hoitokustannusmaksu. Elon parantuneen kustannustehokkuuden ansiosta Elon perushoitomaksu pienenee kaikilla asiakkaillamme ensi vuonna noin 9 prosenttia. Lisäksi tarjoamme ainoana eläkeyhtiönä asiakkaillemme perushoitomaksuun kohdistuvan pysyvyysalennuksen.

Tilapäisen työnantajan maksu on samansuuruinen kaikissa eläkeyhtiöissä ja on ensi vuonna 26,12 prosenttia palkoista. 

Asiakashyvitys ja hoitomaksupalautus pienentävät TyEL-maksua

Sopimustyönantajan lopullista TyEL-maksua pienentävät Elon maksama asiakashyvitys ja hoitomaksupalautus. Maksamme asiakkaillemme ensi vuoden helmi-maaliskuussa asiakashyvitysten lisäksi yhteensä noin 8 miljoonaa euroa hoitomaksupalautusta. Elo on ainoa työeläkeyhtiö, joka antaa asiakkailleen konkreettisen hoitomaksupalautuksen. 

Yrittäjän työeläkevakuutusmaksu

Yrittäjien eläkevakuutuksen (YEL) maksuprosentti pysyy ensi vuonna täysin samana kuin se on ollut kuluvana vuonna. YEL-maksu on vuonna 2024 alle 53-vuotiailla ja yli 62-vuotiailla 24,10 prosenttia ja 53–62-vuotiailla 25,60 prosenttia vahvistetusta työtulosta. On hyvä huomata, että kaikkia YEL-työtuloja muutetaan vuosittain automaattisesti palkkakertoimella. Palkkakerroin pitää yrittäjän työtulon mukana yleisessä palkka- ja hintakehityksessä. Ensi vuonna palkkakerroin korottaa työtuloja 5,07 prosenttia. 

Katso arvio vuoden 2024 TyEL-maksustasi verkkopalvelusta

Elon asiakkaana löydät verkkopalvelustamme maksuarvion, jonka avulla voit budjetoida ensi vuoden TyEL-maksuja. Maksuarviosta näet arvion ensi vuoden

  • TyEL-maksusta euroina
  • TyEL-maksuprosentista ja työntekijöiden maksuosuudesta
  • asiakashyvityksestä
  • hoitomaksusta mahdollisine alennuksineen sekä
  • hoitomaksupalautuksesta, joka maksetaan ensi vuonna ensimmäistä kertaa.

Voit myös edelleen tehdä maksuarvion vuodelle 2023.

Katso miksi kannattaa olla asiakkaana Elossa >

 
 

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>