Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Elo aloittaa yrittäjäasiakkaiden työtulojen tarkistamisen

/ Uutinen / YEl-vakuuttaminen

YEL-lakiuudistuksen myötä yrittäjien työtulot tarkistetaan jatkossa kolmen vuoden välein. Tänä vuonna tarkistukset koskevat yrittäjiä, joiden työtulo on alle 25 000 euroa vuodessa eivätkä ole viime vuonna olleet mukana tarkistuksessa ja joiden työtuloihin ei ole tehty kolmen vuoden aikana oleellista muutosta. 

Ensimmäiset työtulotarkistukset alkavat Elossa kesäkuun alussa ja ne jatkuvat aina syksyn loppuun asti. Työtulotarkistuksia tehdään erissä, jotta voimme varmistua tarkistamisen ja asiakaspalvelun sujuvuudesta. Tarkistuksissa käytetään eläkealan yhteistä työtulolaskuria, jota on tarkennettu juuri ennen tarkistusten alkua.  

Jos tarkistaminen aiheuttaa muutospaineita yrittäjän työtuloon, olemme häneen erikseen yhteydessä. Elon yrittäjäasiakkaat saavat tiedon työtulotarkistuksesta joko sähköpostilla tai kirjeitse, jonka jälkeen siihen on kaksi viikkoa aikaa vastata. Ehdotukseen pääsee vastaamaan näppärästi Elon verkkopalvelussa, eikä vastaamiseen vaadita yrittäjältä itseltään mitään dokumentteja. 

Mitä teen, jos saan työtuloehdotuksen?  

Jos saat ehdotuksen, tutustu siihen rauhassa. Voit vaikuttaa työtulon suuruuteen vastaamalla ehdotukseemme kahden viikon kuluessa verkkopalvelussamme. Kahdella ensimmäisellä tarkistuskerralla nykyistä työtuloasi voidaan korottaa enintään 4000 eurolla, ellet itse hae suurempaa muutosta.  
 
Jos ehdotettu työtulo ei vastaa näkemystäsi työpanoksesi arvosta tai taustatiedot ovat olennaisesti muuttuneet, voit hakea myös jotain muuta työtuloa ja kertoa perustelut sille. Käytämme vastaustasi muiden taustatietojen apuna kokonaisharkinnassa, jonka jälkeen saat työtulopäätöksen, jos työtulosi muuttuu.  

 Jos et vastaa ehdotukseen lainkaan, työtuloosi voidaan tehdä enintään 4000 euron suuruinen korotus. 

 Lue lisää YEL-työtulojen tarkistamisesta ja lakiuudistuksesta > 

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>