Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Elo osti kaksi asuinkerrostaloa Helsingistä

/ Uutinen / Kiinteistösijoittaminen

Linnankoskenkatu-Franzeninkatu
Elo on ostanut Paavo Nurmen Säätiöltä kaksi asuinkerrostaloa arvostetuilta alueilta Helsingin Töölöstä ja Kalliosta. Kohteet sijaitsevat osoitteissa Linnankoskenkatu 13 ja Fleminginkatu 10. Kohteet on rakennettu vuosina 1938 ja 1912, ja niitä on laajasti saneerattu vuosien varrella. Kokonaisuus käsittää yhteensä 94 asuntoa.

Elon tavoitteena on investoida uusiin tai sijainniltaan erinomaisiin vuokra-asuntokohteisiin. Eläkeyhtiönä Elo tekee sijoituksia pitkällä sijoitushorisontilla yli markkinasuhdanteiden ja kiinteistöillä on jatkossakin tärkeä rooli sijoitusriskin hajauttamisessa. 

– Vaikka kiinteistötransaktiomarkkinan tilanne on ollut haastava, on markkinoilla ollut myös hyviä mahdollisuuksia kaltaisellemme pitkäaikaiselle sijoittajalle. Nyt hankitut kohteet sijaitsevat arvostetuilla alueilla, ovat laadukkaasti ylläpidettyjä ja tukevat salkkumme kehittämistä. Näemme kiinnostavilla alueilla sijaitsevat asuinkiinteistöt houkuttelevina sijoituksina, kertoo Elon transaktioista vastaava senior salkunhoitaja Tatu Pakarinen.

Töölön ja Kallion kohteet soveltuvat hyvin Elon hajautettuun kiinteistösijoitussalkkuun sekä kohteiden laadun että erinomaisen sijainnin osalta. Peruskorjattujen asuntojen laatutaso vastaa hyvin asiakkaiden vaatimuksiin, ja lähialueilta löytyvät kattavat palvelut sekä toimivat julkisen liikenteen yhteydet.

– Jatkamme suunnitelmiemme mukaisesti sijoituksia laadukkaisiin asuntokohteisiin, joissa toimimme pitkäaikaisena vuokranantajana. Nyt hankituilla kohteilla on hieno historia, ja ne täydentävät Elon asuntotarjontaa keskeisillä sijainneilla Helsingissä. Asuntosijoitusten näkymät sekä vuokrauskysynnän että vakaan tuoton näkökulmasta ovat säilyneet pitkällä aikavälillä suotuisina, toteaa Elon asuntosijoitusten salkunhoitaja Kimmo Kuoppa.

Elon koko sijoitusomaisuus on arvoltaan yhteensä noin 30 miljardia euroa, josta kiinteistösijoitusten osuus on noin 3,9 miljardia euroa.

Lisätietoja:
Tatu Pakarinen, senior salkunhoitaja, sp. tatu.pakarinen@elo.fi
Kimmo Kuoppa, salkunhoitaja, sp. kimmo.kuoppa@elo.fi

 

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>