Elon yritysrahoituspalvelut

Kuvituskuva: IT-alan työntekijä merenrantatoimiston terassilla kahvikuppi kädessä

Onko aika laajentaa yritystoimintaa?

Yrityksen toiminnan laajentaminen edellyttää ajoittain lainarahoitusta, on sitten kyse investoinnista tai kasvusta yrityskaupan avulla. Autamme yritystäsi rahoitusratkaisun löytämisessä yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Elosta ratkaiseva pala rahoitukseen

sisältökuva
Kasvu ja kansainvälistyminen

Yritys voi hakea liiketoiminnan kasvua innovaatioiden eli kaupallistettujen kehitysideoiden avulla. Innovaatiot voivat olla esimerkiksi uusia tuotteita tai palveluita, uusia tuotantomenetelmiä tai uusia markkinoita. Innovaatiot ovat välttämättömiä talouden kehitykselle. Kasvuyritykset usein luovat uusia työpaikkoja, jotka edellyttävät uutta käyttöpääomaa.  

 

Kun yritys on päättänyt lähteä kansainvälisille markkinoille, edellyttää se panostusta esimerkiksi markkinointitutkimuksiin, messuihin, käännöksiin ja sertifiointeihin. Lisäksi kansainvälistyminen voi vaatia lisäinvestointeja koneisiin ja laitteisiin sekä työntekijöihin. Huomioitava on myös lisääntyvä käyttöpääoman tarve.

 

Elo voi osallistua yrityksesi kasvun tai kansainvälistymisen rahoitukseen yhdessä pankkisi tai muun rahoittajan kanssa.


 
Yrityskaupat ja omistajanvaihdos

Yrityskauppa on yksi yrityksen kasvukeinoista. Yrityskaupan avulla voi esimerkiksi laajentaa toimintaa maantieteellisesti, hankkia uutta osaamista tai monipuolistaa tarjontaa. Yrityskauppa toteutetaan joko osake- tai liiketoimintakaupalla. Yrityskauppojen rahoituksen edellytyksinä on, että yrityskaupasta on laadittu luotettava suunnitelma ja yhtiön liikevaihto on yrityskaupan jälkeen vähintään miljoona euroa. Rahoituksen vakuudet sovitaan tapauskohtaisesti.

Omistajanvaihdoksessa esimerkiksi yrityksen toimiva johto ostaa perustamalleen yhtiölle yrityksen omistajilta sen osakekannan tai vaihtoehtoisesti yrityksen liiketoiminnan.

Elo on aktiivisesti mukana yrityskauppojen ja omistajanvaihdoksien toteutuksissa, voimme toteuttaa rahoitukseen yhdessä pankkisi tai muiden rahoittajien kanssa. 

Elo on mukana Suomen yrityspörssissä >

 
Investoinnit

Oikea-aikainen investointi on yritysliiketoiminnan kasvun edellytys. Investoinnilla voidaan esimerkiksi mahdollistaa uusien toimintojen avaaminen tai tuotannon tehostaminen. Osa investointien vaatimasta pääomasta saadaan yrityksen tulorahoituksella, mutta suurin osa pääomasta haetaan rahoittajilta. 

Elo voi osallistua yrityksesi investointien rahoitukseen yhdessä pankkisi tai muun rahoittajan kanssa.

Esimerkkejä investoinneista:

  • kone- ja laitehankinnat
  • toimitilat ja rakennukset 
  • laajennusinvestointi esimerkiksi toimitilan laajennus
  • tutkimus- ja tuotekehitysinvestointi. 

Elon rahoitusvaihtoehdot

Kasvulaina

Elon tarjoama kasvulaina soveltuu esimerkiksi yrityksen investointien tai käyttöpääoman rahoitukseen sekä yrityskauppojen ja -järjestelyiden rahoittamiseen. Rahoitusratkaisut tehdään tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan ja ne perustuvat aina asiakasyrityksen liiketaloudellisen tilan huolelliseen arviointiin. Kasvulainojen laina-ajat ovat 1–10 vuotta. Laina voi olla vaihtuva- tai kiinteäkorkoinen.

Kasvulainan korko muodostuu viitekorosta ja siihen lisättävästä asiakaskohtaisesta marginaalista. Viitekorkona käytetään pääsääntöisesti euriborkorkoja. Kokonaiskorkoon vaikuttavat laina-ajan ohella yrityksen taloudellinen tilanne, luottokelpoisuus ja tarjottu vakuus.

Kasvulainoissa noudatetaan normaalia vakuuskäytäntöä.

 
Elon Pk-laina

Elon PK-laina on joustava vaihtoehto kannattavien yritysten rahoitustarpeisiin. Lainan voi saada vakiintunut ja kannattava osakeyhtiömuotoinen yritys, jonka liikevaihto on vähintään miljoona euroa ja 3 viimeisen tilikauden kumulatiivinen tulos on positiivinen.

Elon myöntämän PK-lainan määrä on pääsääntöisesti 50 000–250 000 euroa. Myöntämisen edellytyksenä on lähtökohtaisesti, että Finnvera myöntää vastaavan suuruisen lainan kuin Elo. Elon PK-lainalla ja Finnveran lainalla kokonaisrahoitusmäärä on jopa 500 000 euroa.

Laina on tasalyhenteinen ja laina-aika enintään 5 vuotta.

Takaisinlaina

Elon TyEL-vakuutuksenottajalla on oikeus saada lainaa vakuutusmaksuistaan kertyneestä rahastosta. Lainan suuruus riippuu maksettujen vakuutusmaksujen määrästä. Lainausoikeus on käytettävissä, kun TyEL-vakuutus on voimassa Elossa ja lainattavaa rahasto-osuutta on kertynyt vähintään 5 000 euroa. 

Takaisinlaina on kiinteä- tai vaihtuvakorkoinen, pitkäaikainen laina. Viitekorkona käytetään TyEL-lainakorkoa. Korkoon lisätään vakuuden mukaan määräytyvä marginaali.
Laina-aika on 1–10 vuotta ja laina maksetaan pääsääntöisesti takaisin tasalyhenteisesti kaksi kertaa vuodessa. 

Takaisinlaina on aina vakuudellinen. Yleisimmin käytettyjä vakuuksia ovat pankin, Finnveran tai Garantian takaus.

TyEL-korot ovat Vakuutusosakeyhtiö Garantian julkisesti noteeraamia markkinakorkoja ja ne voi tarkistaa mm. Garantian verkkosivulta.

 

Monipuolisia rahoitusvaihtoehtoja eri kokoisille yrityksille

Elon rahoitustuotteet yrityksen liikevaihdon mukaan. Liikevaihto alle 1 M€: takaisinlaina. Liikevaihto 1-10 M€: pk-laina, sijoituslaina, takaisinlaina. Liikevaihto 10-30 M€: sijoituslaina, takaisinlaina, välirahoitus. Liikevaihto yli 30 M€: sijoituslaina, takaisinlaina, välirahoitus, suorat pääomasijoitukset

Hyväksy videoevästeet, jotta voit katsoa videon.

Me Elossa olemme apunasi

Kuva: AsiantuntijatukiElon yritysrahoituksen asiantuntijat auttavat sinua yrityksen rahoitukseen liittyvissä asioissa. Tavoitat meidät numerosta 020 703 5843  tai sähköpostitse yritysrahoitus@elo.fi.

Lainahakemus

Voit hakea lainaa joko verkkopalvelussamme tai täyttämällä lainahakemuksen.

Ikoni: tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme 

Voit tilata itsellesi

  • asiakkaiden uutiskirjeen
  • työkykyjohtamisen uutiskirjeen
  • tilitoimistojen uutiskirjeen.

     

Lue lisää ja tilaa >