Suoraan sisältöön

Finanssivalvonta antoi päätöksen Elolle

Finanssivalvonta on hyväksynyt Elon taloudellisen aseman tervehdyttämissuunnitelman 16.6.2020. 

Taloudellisen aseman tervehdyttämissuunnitelma tehtiin vakavaraisuuspääoman laskettua 19.3.2020 yhden päivän ajaksi alle vakavaraisuusrajan koronakriisin seurauksena. Vakavaraisuusasema laski 0,01 alle valvontarajan 1,00. Jo seuraavana päivänä raja ylitettiin. Vakavaraisuusasema oli maaliskuun lopussa 1,2 ja on vahvistunut edelleen. Elon varat ovat ylittäneet vastuut koko ajan reilusti ja vakavaraisuusaste on ollut ja on turvaavalla tasolla.

Vakavaraisuuden laskiessa alle rajan tulee tilanteesta raportoida välittömästi Finanssivalvonnalle ja Elo toimi näin. Tilanne edellyttää myös taloudellisen aseman tervehdyttämissuunnitelman laatimista sen kuvaamiseksi, miten vakavaraisuusasema nostetaan yli yhden. 

− Olemme tyytyväisiä, että saimme prosessin päätökseen ja Finanssivalvonta antoi nyt päätöksensä. Helmi-maaliskuun vaihteessa koronakriisin seurauksena osakkeiden arvot laskivat voimakkaasti ja nopeasti. Markkinoiden osittainen palautuminenkin on ollut tähän mennessä poikkeuksellisen vahvaa, kommentoi Elon toimitusjohtaja Satu Huber.
 
− Elon sijoitustuotot ovat olleet alan parhaat pitkällä aikavälillä. Kaikkien sijoitussalkkujen ydinkysymys on tasapainottelu pitkän aikavälin tuottojen ja lyhyen aikavälin kriisinkestävyyden välillä, Satu Huber toteaa. 

Lisätiedot: 
Toimitusjohtaja Satu Huber, puh. 020 703 5811
 

Hae artikkeleita ja uutisia