Suoraan sisältöön

Elo mukana lanseeraamassa alkoholinkäyttöön pureutuvaa maksutonta palvelua – tieto auttaa ehkäisemään alkoholin haitallista käyttöä

/ Uutinen

 

A-klinikka Oy:n, Mehiläisen ja Elon yhteistyössä luoma Neuvoa-antavat.fi tuo uusia näkökulmia alkoholinkäyttöään pohtiville. Palvelu pyrkii auttamaan myös liikakäyttäjien lähipiiriä, jotka ovat usein vaikeassa tilanteessa.

Suomessa on 560 000 alkoholin riskikäyttäjää. Moni heistä on yrittänyt vähentää juomistaan siinä kuitenkaan onnistumatta.

Alkoholinkäytön vähentäminen on usein vaikeaa, sillä tavat ja tottumukset ovat tiukassa. Apua muutokseen haetaan usein liian myöhään. Lähipiirin ja kollegoiden voi olla vaikea tukea haasteita kokevaa – miten oman huoli kannattaa ylipäätään ottaa puheeksi?

Uuden Neuvoa-antavat.fi-palvelun yli 40 maksutonta video-oppituntia tuovat ymmärrystä, vertaistarinoita ja työkaluja kaikille, jotka pohtivat, onko juominen turhan isossa roolissa omassa, läheisen, kaverin tai kollegan elämässä.

– Tiedämme, että alkoholin liikakäyttö muodostaa merkittävän uhan työkyvylle ja lisää poissaoloja. Palvelun avulla pyrimme antamaan vinkkejä työyhteisöille alkoholin haittojen torjuntaan, kertoo Elon työkykyjohtamisen palveluiden johtaja Anu Suutela-Vuorinen.

Kokonaisuudessa on mukana yli 20 asiantuntijaa ja kokemusasiantuntijaa, joista monet ovat suomalaisille tuttuja kasvoja. Lukuisat eturivin asiantuntijat luovat ymmärryksen muun muassa alkoholin vaikutuksista aivoissa, juomisen psykologiasta, riippuvuuden kehittymisestä ja parhaista tavoista muuttaa juomistottumuksia.

Maksuton palvelu löytyy osoitteesta Neuvoa-antavat.fi. Palvelu ei vaadi rekisteröitymistä.

Lisätiedot:

Jasu Koponen, Lifeclass Oy, 0400 013 359, jasu@lifeclass.fi

Palvelu ja sisällöt ovat Lifeclassin, A-klinikka Oy:n, Mehiläisen ja Elon yhdessä luomia.

Hae artikkeleita ja uutisia