Suoraan sisältöön

Pienituloisille uusi ansiosidonnaisen eläkkeen osa Ruotsista

/ Uutinen

Ruotsi alkaa maksaa syyskuusta alkaen uutta ansiosidonnaista eläke-etuutta. Etuutta ei voi itse hakea, vaan Ruotsin eläkeviranomainen Pensionmyndigheten selvittää kenellä siihen on oikeus ja myöntää etuuden automaattisesti. Etuutta maksetaan myös Suomeen.

Kenelle etuutta maksetaan?

Uusi eläke-etuus on tarkoitettu pitkän työuran tehneille pienituloisille vanhuuseläkkeensaajille. Etuuden määrään ja oikeuteen vaikuttavat sekä työskentelyvuosien määrä että eläkkeensaajan muiden bruttoeläkkeiden määrä. Etuuteen on oikeus niillä, jotka saavat Ruotsista ja muista EU/ETA-maista työeläkettä bruttona yhteensä 9 000–17 000 kruunua kuukaudessa. Kelasta maksettava kansaneläke ja takuueläke eivät vaikuta etuuden saamiseen.

Ilmoita työeläkkeesi määrä Pensionmyndighetenille

Pensionmyndigheten on lähettänyt kirjeen niille Suomessa asuville henkilöille, joilla voi olla oikeus uuteen etuuteen. Kirjeessä Pensionsmyndigheten pyytää ilmoittamaan lomakkeella työeläkkeiden määrät ja vakuutusnumeron. Vakuutusnumerolla Pensionmyndigheten tarkoittaa suomalaista henkilötunnusta. Tiedon omasta työeläkkeen määrästä saat omasta työeläkeyhtiöstäsi. Elon eläkkeensaajat voivat tarkistaa työeläkkeensä määrän verkkopalvelusta osoitteesta www.elo.fi/elakepalvelu.


Lisätietoja:
Lisätietoja uudesta etuudesta ETK:sta >
Pensionmyndighetenin verkkosivut >

Hae artikkeleita ja uutisia