Suoraan sisältöön

Tietoa kuntoutusetuudensaajalle

Etuuden maksu

Kuntoutusrahan maksupäivä on kuukauden 1. päivä, jolloin pankit ovat auki. Jos kuukauden ensimmäinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, maksu on tililläsi seuraavana arkipäivänä.   

Elon vuoden 2022 eläkkeiden ja kuntoutusrahojen maksupäivät

3. tammikuuta 2. toukokuuta 1. syyskuuta
1. helmikuuta 1. kesäkuuta 3. lokakuuta
1. maaliskuuta 1. heinäkuuta 1. marraskuuta
1. huhtikuuta 1. elokuuta 1. joulukuuta

Etuuden verotus

Kun saat kuntoutuspäätöksen, pyydä verottajaa laskemaan ennakonpidätysprosentti sinulle maksettavalle kuntoutusetuudelle. Kuntoutusrahaa ja -avustusta verotetaan etuutena, kuntoutuskorotusta eläketulona. Veroprosentin laskentaa varten tarvitset päätöksen lisäksi tiedot muista tuloistasi sekä niistä toimitetuista ennakonpidätyksistä. Tilaa verokortti verottajalta. Verottaja toimittaa verokortin suoraan Elolle.

Etuudestasi pidätetään 40 % veroa, jos verotietosi ei ole käytettävissä ennen ensimmäistä maksua. Liikaa pidätetyn veron osuus palautetaan/maksetaan tilillesi noin viikon kuluttua, kun verottajan laskema verokortti on saapunut Eloon. Veron palauttaminen on kuitenkin mahdollista vain kuluvan vuoden aikana maksettujen etuuksien osalta.

Kulukorvaukset, esimerkiksi matka- ja asumiskustannusten korvaukset, ovat verovapaita eikä niitä huomioida verotuksessa.

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>