Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Tarvitsetko apua kuntoutussuunnitelman tekemisessä?

Tyovalmentaja

Voit saada työvalmentajan avuksesi, jos tarvitset tukea kuntoutuksen suunnitteluun. Työvalmentaja auttaa sinua pohtimaan terveydentilallesi sopivia työtehtäviä ja ammatteja. Työvalmentaja tuntee työssäkäyntialueesi työelämää ja koulutusmahdollisuuksia. Hän seuraa ja tukee kuntoutuksesi toteutumista ja on yhteyshenkilösi Eloon. Jos työvalmennus ei johda kuntoutukseen tai et työllisty kuntoutuksen avulla, työvalmentaja ohjaa sinua muihin palveluihin.

Miten saan työvalmentajan?

 • Kun olet saanut myönteisen ammatillisen kuntoutuksen ennakkopäätöksen, voit pyytää itsellesi työvalmentajaa verkkopalvelussamme Kuntoutus-osiossa kohdassa Kuntoutussuunnitelma.
 • Työvalmentajat työskentelevät sopimuskumppaniyrityksissämme. Elon työkykyasiantuntija on tarvittaessa sinuun yhteydessä ennen kuin hän tilaa työvalmentajan. 
 • Välitämme työvalmentajalle sinusta perustiedot, kuten yhteystietosi. 
 • Työvalmentaja ottaa sinuun yhteyttä kahden viikon sisällä.

Miten työvalmennus toteutetaan?

Tapaamiset työvalmentajan kanssa ovat kasvotusten, puhelimitse tai videokontakteina. Tapaamisten määrä on yksilöllinen. Voit vaikuttaa ammatillisen kuntoutuksen onnistumiseen oma aktiivisuudellasi ja sitoutuneisuudellasi.

Maksaako työvalmentajalla käyminen?

Työvalmentajalla käynti on sinulle maksutonta. Voit hakea verkkopalvelussamme matkakorvausta työvalmentajalla käynneistä. Kuntoutusrahan maksu alkaa kuntoutuksen, esimerkiksi työkokeilun tai koulutuksen, alkaessa.

Mitä työvalmentajan kanssa tehdään?

1. Kartoitatte taustaasi ja tilannettasi

sisältökuva

2. Suunnittelette, miten jatkat työskentelyä tai pääset takaisin työelämään

 • Suunnittelussa huomioidaan muun muassa koulutuksesi, työkokemuksesi, jäljellä oleva työkykysi sekä mahdollisuutesu työllistyä suunnitellun kuntoutuksen jälkeen
 • Työpaikkakuntoutus eli työkokeilu ja työhönvalmennus on suunnittelussa ensisijaista
sisältökuva

3. Työvalmentaja esittää suunnitelman Elolle

 • Elo arvioi suunnitelman yksilöllisesti
 • Kun työvalmentaja kertoo Elon hyväksyneen suunnitelman, täytä suunnitelmahakemus verkkopalvelussamme. Saat suunnitelmasta kirjallisen päätöksen.
sisältökuva

4. Aloitat kuntoutuksen

 1. Jos menet työpaikkakuntoutukseen, työvalmentaja tukee sinua koko kuntoutuksen ajan.
 2. Jos aloitat opiskelun, työvalmentaja tukee sinua opintojesi aloituksen ajan
 3. Työvalmentaja voi tukea sinua myös yrittäjäksi ryhtymisessä tai yrittäjänä jatkamisessa
sisältökuva

Kuntoutuskumppanit

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>