Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Eläkkeen maksaminen

sisältökuva

Eläkkeet maksetaan kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Jos kuukauden ensimmäinen päivä on viikonloppuna tai pyhäpäivänä, maksetaan eläkkeesi seuraavana mahdollisena arkipäivänä.

Ensimmäinen eläke päätöksen antamisen jälkeen

Ensimmäinen eläkkeesi maksetaan noin viikon kuluessa saatuasi eläkepäätöksen tai päätöksessä mainitun alkamiskuukauden alussa. Tämän jälkeen maksupäivä on aina kuukauden ensimmäinen pankkipäivä. Näet seuraavan maksupäivän Elon henkilöasiakkaan verkkopalvelussa.

Jos eläkkeesi on myönnetty takautuvasti ja olet saanut samalta ajalta toista etuutta, saatetaan tämä määrä pidättää eläkkeestäsi. Tässä tapauksessa annamme takautuvan eläkkeen maksamisesta erillisen päätöksen.

Eläkkeiden maksupäivät 2024

2. tammikuuta 2. toukokuuta 2. syyskuuta
1. helmikuuta 3. kesäkuuta 1. lokakuuta
1. maaliskuuta 1. heinäkuuta 1. marraskuuta
2. huhtikuuta 1. elokuuta 2. joulukuuta

Eläketodistus

Eläketodistuksen eläkkeesi määrästä ja maksetuista eläkkeistä saat henkilöasiakkaan verkkopalvelusta.

Saatat tarvita todistuksen eläkkeesi määrästä ja maksetuista eläkkeistä esimerkiksi verotoimistossa tai pankissa asioidessasi.

Haluatko vaihtaa pankkitilin, jolle eläkkeesi maksetaan?

Eläkkeesi maksetaan tilille, jonka olet ilmoittanut hakemuksessasi tai vaihtoehtoisesti tilille, jonka olet ilmoittanut hakemuksen jättämisen jälkeen. Jos haluat muuttaa tiliä, jolle eläkkeesi tai etuutesi maksetaan, teet sen helpoiten verkkopalvelussamme välilehdellä Maksutiedot. Tietosuojasyistä emme voi vastaanottaa tilinumeromuutoksia puhelimitse tai sähköpostitse.

Kirjaudu verkkopalveluun

 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>