Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Eläkkeen verotus

sisältökuva

Eläkkeestäsi pidätetään veroa, joten tarvitset verokortin eläkettä varten.

Verotus eläkkeen alkaessa

Ota yhteys verottajaan ja pyydä verokortti eläkettä varten.

Kun saat eläkepäätöksen, pyydä verottajaa laskemaan ennakonpidätysprosentti eläketulolle ja toimittamaan verokortti Elolle. Veroprosentin laskentaa varten tarvitset eläkepäätöksen lisäksi tiedot muista tuloistasi sekä niiden ennakonpidätyksistä.

Eläkkeestäsi pidätetään 40 % veroa, jos verotietosi ei ole käytettävissä ennen ensimmäisen eläkkeen maksua. Liikaa pidätetyn veron osuus maksetaan tilillesi muutaman viikon kuluessa siitä, kun verokortti eläkettä varten on saapunut Eloon.

Veron palauttaminen on mahdollista vain kuluvan vuoden aikana maksettujen eläkkeiden osalta.

Oletko ammatillisessa kuntoutuksessa?

Verottajalle ilmoitus verovuonna maksetun eläkkeen määrästä

Sinun ei tarvitse ilmoittaa maksettuja eläkkeitä verottajalle, vaan teemme sen puolestasi vuodenvaihteessa. Lähetämme vastaavat tiedot sinulle vuosittain ilmoituskirjeellä. Voit myös aina tarkistaa ne verkkopalvelustamme.

Seuraavien vuosien ennakonpidätys

Eläkkeen ensimmäisen maksuvuoden jälkeen saamme ennakonpidätysprosenttisi suoraan verottajalta. Verottaja lähettää sen myös tiedoksesi. Sinun ei tarvitse erikseen toimittaa saamaasi verotietoa meille.

Tarkistuta ennakkopidätysprosentti verottajalla, jos eläkkeesi määrä tai muut tulosi muuttuvat.

Elo käyttää verottajalta saatuja verotietoja. Ole suoraan verottajaan yhteydessä, jos tarvitset tietoja veroprosenttiin liittyen tai haluat esim. laskea veroprosenttiasi. Veroprosentin korotus onnistuu verkkopalvelussamme.

Eläkkeesi veroprosentin korottaminen

Voit korottaa työeläkkeesi veroprosenttia, jos haluat maksaa ennakonpidätystä verottajan ilmoittamaa enemmän. Korota veroprosenttia verkkopalvelussa.

Veroprosentin pienentäminen ei kuitenkaan onnistu omalla ilmoituksella, vaan siihen pitää pyytää verokortti.

 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>