Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Työeläkkeen määrä ja työeläkeote

Työeläke karttuu työnteosta. Mitä pidempään työskentelet, sitä suuremman eläkkeen saat. Työntekijälle eläkettä karttuu vuosiansioista ja yrittäjälle YEL-työtulosta ikään sidotuilla karttumaprosenteilla. Eläkettä karttuu myös tietyistä etuuksista ja eläkkeen rinnalla tehdystä työstä. Elinaikakerroin puolestaan pienentää eläkkeiden määrää.

Tietoa tulevan eläkkeesi määrästä saat Elon verkkopalvelusta, josta voit katsoa eläkearvion ja tarkistaa työeläkeotteesi. Yrittäjänä käytössäsi on myös YEL-laskuri.

Haluatko tietää eläketurvasi tason?

Tarkista työeläkeotteesi.

Tietoa työeläkkeestä ja sen kertymisestä

Tiedätkö, mitä tietoja on työeläkeotteellasi? Tai vaikkapa miten eläke kertyy eri elämäntilanteissa?

Lue lisää:

Työeläkeote >

Eläkkeen määrä >

YEL-laskuri

Yrittäjänä käytössäsi on myös YEL-laskuri, jolla voit arvioida, miten YEL-työtulon suuruus vaikuttaa tulevan työeläkkeesi määrään, YEL-vakuutusmaksuihin sekä erilaisiin sosiaalietuuksiin, kuten sairauspäivärahaan. Jos tarvitset YEL-vakuutuksen, voit laskea laskurilla vakuutuksen hinnan ja vertailla maksutavan vaikutuksia vakuutusmaksuun sekä siirtyä saman tien täyttämään uuden vakuutushakemuksen.
sisältökuva
 
<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>