Jumplink

Nya chefer för compliance och intern revision utnämnda vid Elo

/ Nyheter

Den 1.1.2022 inleder två nyutnämnda chefer arbetet vid Elo. Taina Antila har utnämnts till Compliance direktör och medlem av ledningsgruppen. Tuukka Lahkela har utnämnts till chef för den interna revisionen. 

Jur. kand., vicehäradshövding Taina Antilas ansvarsområden är bolagets riskhantering och compliance. Inom Elo innebär det nya uppdraget förstärkning av complianceverksamheten och riskhanteringen. Tidigare har Antila varit verksam inom många företag i finansbranschen, där hon svarat för bland annat utvecklandet av complianceverksamheten. 

– Taina är ett mycket erfaret proffs inom försäkringsbranschen och complianceverksamheten. Vi är glada över att vi har fått en så här kunnig medarbetare för att svara för utvecklandet av riskhanteringen och complianceverksamheten, säger Carl Pettersson, verkställande direktör för Elo.

EM Tuukka Lahkela har utnämnts till ny chef för den interna revisionen inom Elo. Lahkela övergår till Elo från Business Finland, där han var chef för den interna revisionen. Tidigare har han arbetat med uppgifter inom intern revision och riskhantering på Nordea och före det på Finansinspektionen.  

– Som ett led i förnyelsen av ledningssystemet och riskhanteringen hjälper Tuukka Lahkelas mångsidiga kunnande och omfattande erfarenhet oss att utveckla rutinerna för den interna revisionen, berättar Carl Pettersson.  

 

Sök efter artiklar och nyheter