Jumplink
Meny
Logga in
Sökning
Språk
EN
FI

FöPL-räknare

FöPL räknare

Uppskatta försäkringsavgiftens belopp och din optimala arbetsinkomst 

Vad kostar FöPL-försäkringen?

I FöPL-räknaren ser du vad FöPL-försäkringen kostar och kan jämföra hur olika betalningssätt påverkar försäkringsavgiften. För nya företagare visar räknaren också rabatten på 22 procent som beviljas nyetablerade företagare. Från räknaren kommer du direkt vidare för att ta en FöPL-försäkring i Elo.

Pröva FöPL-räknaren


Vilken arbetsinkomst är lämplig för mig?

FöPL-räknaren hjälper dig att uppskatta en lämplig arbetsinkomst både i början av och under företagsverksamheten.  Arbetsinkomsten utgör grunden för FöPL-försäkringsavgiften och företagarens sociala trygghet. 
Skriv in din bransch och företagets uppskattade omsättning i FöPL-räknaren så får du en rekommendation om en lämplig arbetsinkomst. Rekommendationen grundar sig på medellönen i din bransch och din uppskattning av företagets omsättning.Vid beräkningen av den rekommenderade arbetsinkomsten används pensionsförsäkringsbolagens gemensamma beräkningstjänst.

Läs mer om FöPL-arbetsinkomsten >


Vad påverkar FöPL-arbetsinkomsten?

Försäkringsavgiften för din FöPL-försäkring och i framtiden även din pension beräknas på basis av din arbetsinkomst. Utöver arbetspensionen påverkar FöPL-arbetsinkomsten även olika sociala förmåner, såsom sjukdagpenningen. Räknaren visar tydligt hur FöPL-arbetsinkomstens storlek påverkar din framtida arbetspensions storlek och olika sociala förmåner.

Gå till FöPL-räknaren

Det är viktigt att du ser till att din egen arbetsinkomst uppdateras under hela företagsverksamheten. Arbetsinkomsten är avgörande för företagarens sociala trygghet i händelse av sjukdom, olycksfall och arbetslöshet samt om företagaren blir förälder. 

Läs mer om företagarens pension och sociala trygghet >

Behöver du hjälp med att ordna FöPL- eller ArPL-försäkringen?

General / Default image alt attribute

När ska man teckna en försäkring och vad behöver man veta om det?  Låt oss hjälpa dig! Lämna dina kontaktuppgifter och berätta när det passar dig bäst, så kontaktar vi dig. Tillsammans reder vi ut saken.