Suoraan sisältöön
Valikko
Kirjaudu
Haku
Kieli
SV
EN

Työnantajan TyEL-vakuutusmaksuihin 1.5.2020 alkaen tilapäinen 2,6 prosenttiyksikön alennus

Uutinen päivitetty 8.4.2020 klo 9.12.

TyEL-maksun alennus koskee 1.5.–31.12.2020 välisenä aikana maksettujen palkkojen vakuutusmaksuja. Alennuksen taustalla on lakimuutos, joka koskee kaikkia työnantajia. 

2,6 prosenttiyksikön alennus koskee vain työnantajan maksuosuutta vakuutusmaksusta, eli alennuksella ei ole vaikutusta työntekijän osuuteen vakuutusmaksusta. Ensimmäisen kerran alennettua maksuprosenttia koskevat TyEL-maksut erääntyvät kesäkuun lopussa.

Maksun alennuksen johdosta ei tarvitse erikseen olla yhteydessä Eloon. Tilapäinen maksunalennus huomioidaan automaattisesti TyEL-maksuissa.

Maksun alentamiseen käytetään työeläkejärjestelmän tasausvastuuta. Tasausvastuu kartutetaan uudestaan korottamalla työnantajan maksua vuosina 2022–2025 siten, että tilapäisen alennuksen vaikutus kompensoidaan kokonaan.

Maksunalennusten voimassaoloajalta asiakkaille ei kerry asiakashyvityksiä, joten vuonna 2021 asiakashyvityksen määrä on kolmasosa normaalista. Vuoden 2020 asiakashyvitykset maksetaan tai on maksettu normaalisti.


Tutustu tietopakettiin asiakkaille koronavirustilanteessa >

Tutustu viimeaikaisiin uutisiimme >

Hae lisää luettavaa

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>