Suoraan sisältöön

Kun työntekijä jää eläkkeelle

Työntekijän eläkkeelle jäämisestä on hyvä käydä avointa keskustelua työpaikalla. Näin vältytään siltä, että avainhenkilö siirtyy yllättäen nauttimaan eläkepäivistä. Työntekijä hakee eläkettä aina itse, mutta työntekijän eläkkeelle jäämiseen liittyy myös tehtäviä työnantajalle.

 

Työntekijäsi on hyvä aloittaa ajoissa eläkepäiviensä suunnittelu. Suunnittelussa apuna toimii Vanhuuseläkkeen hakemisen muistilista. Muistilista työntekijälle annettavaksi >

Eläkkeen hakemisen vaiheet

1.Työntekijä selvittää tulevan eläkkeensä määrän ja hakee eläkettä.

Nämä hoituvat kätevästi Elon verkkopalvelussa Vinkkaa palvelusta työntekijöillesi.

2. Työnantaja ilmoittaa palkkatiedot tulorekisteriin.

Työnantaja ilmoittaa ansiotiedot suoraan tulorekisteriin, myös työntekijän jäädessä eläkkeelle. Tällöin ansiotietojen lisäksi tulee ilmoittaa tulorekisteriin myös työsuhteen päättymispäivä. Jos työsuhteen päättymisen jälkeen maksetaan ns. loppupalkka, ilmoita työsuhteen päättymispäivä samalla ilmoituksella loppupalkan kanssa. Jos taas ilmoitat ansioita eläkkeen alkamiskuukauden aikana useamman kerran, merkitse työsuhteen päättymispäivä jokaiseen ilmoitukseen.

Huomaathan, että työsuhteen päättymispäivä on vapaaehtoinen tieto tulorekisterissä, mutta vanhuuseläkkeen myöntämistä varten tarvitsemme työsuhteen päättymispäivän. 

3. Elo
antaa eläkepäätöksen.

Eläkepäätös toimitetaan ainoastaan työntekijällesi. Päätöksen saatuaan hänen tulee toimittaa Eloon verokortti eläkettä varten.

Huomioithan myös nämä asiat:

sisältökuva

Työnantajan kuvauksen toimittaminen Eloon

Toimita työnantajan kuvaus suojatulla yhteydellä osoitteeseen elakeasiakirjat@elo.fi. Lomakkeen voi toimittaa myös työntekijän täyttämän hakemuksen liitteenä.

<noscript><iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P23HWQ" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe></noscript>